Şehrin kalabalığından uzaklaşıp, fazla fazla ödediğiniz yemekler, plajlarda sahiplendiğiniz yerler, gidişte dönüşte yaşadığınız trafik yüzünden sinir küpü olduğunuz zamanlar oldu ve ömrünüzü tükettiniz, nihayet eve geldiniz.  Şimdi tatil dönüşü iş hayatına ve şehre alışma zamanı… 
Tatil dönüşünde eve geldiğinizdeki en büyük problemlerden biri de yorgunluk; tatil mi yaptınız yoksa her gün taş mı taşıdınız belli değil. 
Kiminiz güneşten kavrulmuş her yeri yanmış, kiminiz dönüş yolunda oluşan cehennem trafiğinden muzdarip.  
Evden uzakta geçirdiğiniz o kadar zamanda ev havasız ve kimsesiz kalmış olabilir ve hatta başkasının eviymiş hissi verebilir. 
Acele etmeyin, alışana kadar temizlik, çamaşır işlerini erteleyin zaten yorgunluğunuzu 1 haftada atacaksınız, o yüzden sadece dinlenin. Giderken ki o hazırlanan düzenli bavul geldiğinizde biraz moralinizi bozabilir. Ama bavuldakilerin birçoğu size lazım olmayacak. Bu yüzden rahat olabilirsiniz.
Evde geçirilen süre boyunca tatilcilerin sosyal medyaları aktif olacak. 
Herkes çektiği, çektirdiği fotoğrafları güzelce filtreleyip, kırpacak, sıraya girip her gün bir tane olmak üzere paylaşılacak. 
Ve ertesi gün tatilden dönülen ilk iş gününe gidildiğinde en az bir iki saat geç kalınacak ve bütün vücudu saran isteksizlik haftanın sonlarına doğru sürecek. 
Ama sadece 1 hafta dayanın her şey eskisine, o monoton, sıkıcı hayatınıza geri dönecek. Hadi dayanın bugün Ağustos'un 17'si, tatilden başka düşünmeniz gereken bir şey var...
Beğendiniz mi yazımı. 
Herkes tarih hatası olduğunu sanıyor değil mi?.. 
Ama yok biliyorum ben bugün ayın 3'ü ve bayrama daha 8 gün var...
Artık neresinden çekerseniz bu yazının!..