Kereviz, birçok ülke mutfağında kullanılan sebzedir. Güçlü bir antioksidandır, kan basıncını ve kolesterolü dengelemeye yardımcı olur. Sindirim sistemini rahatlatır. Pankreas ve meme kanserine karşı koruyucu etkileri vardır. Kerevizde vücut için önemli olan elektrolitler bulunur. İyi bir lif kaynağı olduğu için kilo vermeye yardımcı olur. Kerevizin kökleri yemeklerde, yaprakları çorba veya et sularında ve sapları salatada kullanılabilir. 

Bursa'ya özgü lezzetlerden biri olan etli kereviz yemeyi yapmanın  tam zamanı. Yapılışı biraz zahmetli olsa da ortaya çıkan sonuçtan oldukça memnun kalacağınıza eminim. Hem çok besleyici hem de oldukça lezzetli yemeğin malzemeleri ; 

2 kereviz

1 soğan

Yarım limonun suyu

3 su bardağı su

200 gr kuşbaşı et

2 havuç

2 patates

20 gr tereyağı

1 yemek kaşığı un

1 yumurtanın sarısı

Tuz

Karabiber

Kereviz yaprağı

Hazırlanışı:

  • Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.

  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.

  • Sebzeleri ekleyin. Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

  • Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.

  • Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.