Önceden çocuk sesleriyle cıvıl cıvıl olan sokaklar şimdilerde kötülere kaldı. Şimdi çocuklar ellerinde telefon evlere tıkıldı. Ama şunun farkında mıyız. Çocukları o kötü insanlardan korumak için eve soktuğunuz eline telefon verdiğiniz çocuğu korumadığınızın farkında mısınız. Çocukları belki bedenen koruyabilirsiniz ama psikolojik olarak kaybettiğinizin fakında mısınız? Çocuklarımızı bekleyen büyük tehlikenin farkında mıyız. Daha küçük yaşlarda telefon kullanmayı bilmesini ‘çok zeki bir çocuk’a bağlarsan, o düşündüğün zekilikten bir eser kalmayacağının farkında mısınız?

Çocuklarımızı kaybediyoruz. Kitap okuyan bir gençlik kendini kaybediyor aksine kitap okuyan araştırmayan bir gençlik yetişiyor. Daha 3 yaşında minicik elleriyle Youtube’ye girip değişik değişik videolar seyretmesi, güvenli olup olmadığını bilmeyen önüne gelen çizgi filmi izlemesi ya da kaba kuvvet ile kazanma hırsını aşılayan bir oyun…

Sonrasında çok zeki benim çocuğum o minicik elleriyle çizgi film açıp izliyor, ya da oyun açıp oynuyor. Ev işlerini yaparken onu rahatsız etmesinde diye telefonu çocuğuna dayatan ebeveynler sizlere sesleniyorum. Yanlış yaptığınızın farkında mısınız?

Buradan kimseyi eleştirmeye hakkım yok elbette ama doğru neyse ya da benim doğrum neyse onu belirtmek durumundayım. Çünkü belki de benim için doğru olan size de doğru gelecektir. her neyse doğru ya da yanlış çocuğunuzun gelişimini baltalamayı bırakın. Şu telefonları ellerinden almayı deneyin. Açın bir kitap okuyun onlara zaman ayırın. Oyunları telefondan oynamak yerine sizinle oyun oynasınlar.

Kitap okuyan araştıran bir gençlik yetişsin. Geleceğimiz kurtulsun. Eskiden öyle miydi, sokaklardan çocuk sesleri gelirdi, her sokak cıvıl cıvıldı. Ama ne oldu çocuklar sokaklarda yaşanan olumsuz olaylarla evlere tıkıldı. O sesler artık gelmemeye başladı. Keşke hep öyle kalsaydık keşke bu yaşanan kötü olaylar yaşanmasaydı. Çocukların olan o sokaklar yine çocukların kalsaydı. Sokaklar artık kötülerin mekanı oldu, çocukların değil.

Ama her ne olursa olsun çocuklarınızı sokaktan uzak tutmayın. Gerekirse kendiniz çıkın sokağa onunla.