AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mustafa SayılganTanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ömer Aybar ile birlikte önceki gün gazetemize yaptığı ziyarette gündeme dair birçok konuda sohbet ettik.

Başkan Salman’ı İnegöl’den tanırım. Ticari hayatında başarılıdır. Ticarette başarılı olan insan genellikle birçok işte de başarılı olur. Elbette istisnalar vardır.

Daha önce İnegöl’de ve Bursa’da siyasetin içinde olan Salman, çok göz önünde bulunmadı. 23 Ağustos 2017 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından AK Parti Bursa İl Başkanlığı’na atandıktan sonra çok konuşulmaya başlandı.

Bursa gibi siyaset kazanının fokur fokur kaynadığı bir yerde ve en sıcak dönemde Teşkilatın başına geçmesi önemli idi. Geçmişi temiz olan ender insanlardan biridir. Elbette melek falan değil ama insandır, günahıyla sevabıyla baktığınızda doğru bir isim.

Ziyaretimize geldiğinde 58 günlük görev süresini geride bırakmıştı.

Koltuğa oturur oturmaz ilk iş yoğun ‘hayırlı olsun’ trafiği akabinde İl Yönetim Kurulu listesini oluşturdu. Listelerde denge kurmak çok da kolay olmuyor.

İlçe teşkilatlarının seçimlerine tam odaklanmışlardı, seçimler ertelendi, bir manada nefes aldı ve biraz daha teşkilatları tanıma fırsatı oldu. Bir taraftan Bursa’nın yumak haline gelen sorunlarına hakim olmaya çalışıyor. Genel anlamda Bursa’nın sorunlarına hakim olması da ayrı bir avantaj.

Sohbet havasında geçen ziyarette İl Başkanı Ayhan Salman, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ülkenin ve partinin değişim endeksli hassas bir süreçten geçtiğini ifade etti.

Türkiye gündemindeki konulardan biri de elbette büyükşehir belediye başkanlarının istifalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istenmesi… Aralarında Bursa’nın da olması nedeniyle bu konuyu Başkan Salman’a sormadan geçemezdik.

İstifa sürecinin çok uzamayacağını söyledi ve sağlıklı bir şekilde sonuçlanmasını temenni etti.

Recep Altepe’nin istifasının ardından koltuğa kimin geçeceği ile ilgili ser verdi sır vermedi ancak “70 tane meclis üyemiz var ancak teamüllere göre ilçe belediye başkanlığı yapan bir isim olur muhtemelen. AK Parti’nin vaatlerini en makul ve mantıklı şekilde yürütecek isim üzerinde uzlaşılır” tüyosunu paylaştı.

Ve devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın partinin başına geçtiği gün değişimin başladığını gündür. Başbakan değişmiş, genel başkan değişmiş, MYK değişmiş. Bakanlar Kurulu değişmiş. İl başkanlarını bir kısmı değişmiş. Belediye başkanları değişiyor ve değişmeye devam ediyor. Aslında 2002’den beri AK Parti’de hep değişim olmuş. Siz kendinizi yenileyemezseniz toplum sizi yeniler. Cumhurbaşkanımız toplumun nabzını çok iyi tutuyor. Toplumsal beklentiyi çok iyi analiz edip ona göre gerekli değişimleri yapıyor.”

2019 seçimlerinin çok önemli olduğunu söyleyen Salman, AK Parti’nin kaderinin Türkiye’nin kaderi olduğunu belirterek, “AK Parti’yi Türkiye’nin yönetiminden çektiğinizde ciddi bir travma yaşanır.

‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyebilecek kadar net bir liderimiz var. Bize de düşen bu davanın arkasında durmak” vurgusu yaptı.

Konuşulacak çok konu var. Yapılacak çok iş var…

Her siyasi partinin sorumluları toplumun sesine kulak vermeli.

Herkes kendine yakışanı yapmalıdır.

Yapılacak bir yanlış karar herkesi üzer ve etkiler.

Yapılacak güzel işlerde de herkes mutlu olur.

Ayhan Başkan’a ve ekibine kolaylıklar diliyoruz…