Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği ve Heinrich Böll desteğiyle, ayrımcılık ve kadına yönelik şiddetle mücadele için hayata geçirdiği ‘Şiddetli Frenliyoruz’ projesinin lansmanını yaptı.

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan projeyle, 21 taksi durağında çalışan 500 şoför kadına karşı şiddetle mücadele edecek. Proje kapsamında hazırlanacak manifestonun, eğitim alan tüm duraklarda yer alması, taksilerde broşürlerin olması ve araçlarda bulunan 7/24 şiddet hattının yaygınlaşmasıyla fark yaratılması amaçlanacak.

Lansmanda, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler arasında Şiddetle Mücadeleye İlişin Manifesto da imzalandı. Bu projenin kadına yönelik şiddet konusunda önemli bir farkındalık yaratmasını temenni eder ve bu projenin daha fazla durağa yaygınlaşmasını dilerim.

“KAPTAN, TAYFASINA İYİ HİSSETTİRMELİ”

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi, hayatına çok önemli başarılar sığdırmış, Türkiye’nin önemli iş adamlarından FİBA Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin’i ağırladı.

TÜGİAD Ekonomi Danışmanı Murat Sağman moderatörlüğünde, TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleriyle tecrübelerini paylaşan Özyeğin, birçok ülkede yüzlerce yatırım yaptığını ancak eğitime yaptığı yatırımı çok önemsediğini söyledi. Gençlere her zaman çok önem verdiğini belirten Özyeğin, bu konuda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yatırımlar yaptığını sözlerine ekledi.

İş adamlarına tavsiyelerde de bulunan Özyeğin, kriz dönemlerinde moralin çok önemli olduğunun altını çizdi. Özyeğin, “Çalışan sizin yüzünüzde gerginlik, motivasyonsuzluk görmemeli. Kaptan tayfasına her zaman iyi hissettirebilmeli” dedi.

BALKAN KADINLARINDAN RENKLİ ETKİNLİK

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kadın üyelerin katıldığı etkinlikte, kadınlar makyaj ve yoga hakkında değerli bilgiler alarak, hep birlikte yoga yaptılar.

Etkinlikte konuşan BALKANTÜRK Akademi Başkanı Şehzan Seçen, “Hepimiz aynı hayat içerisinde, aynı mücadeleleri veriyoruz. Yoruluyoruz, zorlanıyoruz, reddediliyoruz. Ancak biz kadınlar yarını yetiştireceğiz, yarının kadınlarını güçlü kılacağız. Kız çocuklarımızı okutacağız, onları lider kılacağız. Onlara yapamazsın demeyeceğiz. Doğduğu andan itibaren kız çocuklarımıza, var olduğu andan itibaren iş kadını arkadaşlarımıza, dernekteki dostlarımıza, komşularımıza, kadınlarımıza, kızlarımıza destek olacağız. Bir bütün olacağız. Kadınız, şanslıyız” dedi.

Bu vesileyle bizler de bir kez daha tüm kadınlarımızın, Kadınlar Gününü kutluyoruz.