Seçimlere iki yıldan daha az bir süre kalmışken, Millet İttifakı'nın adayı hakkında çıkan spekülasyonlar her geçen gün artmakta. Bilindik, basın ve medyadan gerekli saygıyı gören birçok araştırma şirketi “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına millet ittifakından olabilecek 5-6 aday arasından hangisini tercih edersiniz” şeklindeki soruya,  yüzde 14-15 oranında Sayın Yavaş’ı ve Sayın İmamoğlu'nun öne çıkarttığı gözlemlenmekte. Bu araştırmalarda Kemal Kılıçdaroğlu'na oluşan teveccüh sadece yüzde 5-6’ları göstermesi oldukça manidar. Durum böyle olmasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu kendi oylarını arttırma çabası içerisinde keskin vaatlerde bulunmaya devam ediyor. 2 senede bütün mülteci sorununu halledeceğim ve yine bir sene içerisinde üniversitelerdeki yurt sorununu kökünden bitireceğim tarzında.

Bu tür vaatlerden sonra da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ‘satacak bir şeyleri kalmadığı için hayal satıyorlar’ ifadesini kullanabilmesi de çok ilginç. Diğer taraftan Meral Hanım’ın da  ne kadar çok aday olmak istediği ile ilgili her gün basına bir demeç düşüyor, görünen o ki ilerleyen süreçte 2023 Haziran’ı yaklaştıkça bu tür haberler sıklaşacak. Hükümet ve elbette AK Parti pandemi etkisi ile sıkışan ekonomi bunun yanında artan hayat pahalılığı etkilerinin önümüzdeki 19 ayda azalması yönünde büyük çaba harcayacağı kesin.

Cuma hutbesinde de değinildi.

Geçen haftaki yazımda da belirtmiş olduğum üzere bazı fırsatçılara fiyatları aşırı yükseltmeleri dolayısıyla İstanbul, Ankara başta olmak üzere büyük şehirlerin belediyeler anlamında denetleme yapmamaları neticesinde Ticaret Bakanlığı yetkililerinin bu tür kontrolleri artırması gerektiğini belirtmiştim. Hafta sonuna doğru bu tür uygulamaların başladığını görmek de gerçekten güzeldi. Ayrıca bu konuya cuma namazı hutbesinde de değinilmiş olması belki bazı fırsatçıları, kendini bilmezleri dizginler diye düşünüyorum.

Küçük bir bilgi notu..

Son bir anekdot, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceğim demesi nedeni ile yapmış olduğum ufak bir araştırmada. Cumhuriyet tarihi döneminde 2002 yılına kadar devlet yurtlarında ki yatak sayısı 176.000 iken, 2021 yılı itibarıyla yurtlardaki yatak sayısı 780.000 adete ulaşmış. Yani son 19 yılda Cumhuriyet tarihinde sağlanmış olan yatak sayısının en az 4 katı bu sayıya eklenmiş durumda bunu da merak edenlere ayrıca belirtmek istedim.