Yedi hafta sonra şükürler olsun bu günleri de gördük. Doksan dakikayı haftalar sonra 11 kişi ile kapatması,  yedi hafta sonra  üç puan ile kucaklaşması şampiyon olmuşçasına tüm Bursa’yı  sevince boğdu. Bursaspor'da galibiyete  30'ar bin TL prim açıklanması!  bu galibiyette ne kadar etkisi oldu bilemem ama  üç puan almayı çok özlemiştik.

TFF umarım maçı 11 kişiyle tamamlayan  Bursaspor’u  PFDK’ya  sevk etmez!?

Lig sonuncusu  ve  son üç maçtır yenilmeyen Gaziantepspor  Bursaspor’dan daha kapasiteli takım. Fizik kalitesi yüksek ve süratle rakip alana top taşıyan oyunculara sahip. Bu yenilgi ile düşme tehlikesi onla çok yakınlaştı…

Jourquera’yı çıkarıp  Merter’i oyuna aldı.  Mutlu hoca;  yenilmeyelim derken takım daha çok hareketlendi ve son 10 dakika hareketli istekli ve pozisyon üreten kimliğine dönüştü. Üç net gol pozisyonu kaçtıktan sonra gelen gol gelecek adına ümitlendiğimiz az anlardandı. 

Harun yine takımımızı  yenilgiden kurtarırken  rakip kaleci Paulo Vidotti’de  Harun’dan az değildi.

Del Valle bir iki pozisyon dışında verimsiz ne yaptığını bilemeyen acemiler gibi. Bütün yük ikinci ligden gelen Onur’un üzerine yüklenmiş. Bilinmeli ki,Kubilay’ın savaşçı oyunu, bu ligde  başarı için yetmez. Gaziantep’in hücum oyuncularına Bursaspor formasını giydirin bu maç 4-5 gollü biterdi. Forvetsiz Bursaspor için penaltı imdada yetişti. Üç puan  ilaç gibi geldi. 

Gaziantep taraftarı tribünlerde ama Bursaspor taraftarı cezalı.  Bu  ceza belki de Bursaspor için avantaj oldu. 5. Dakikada yediğimiz gol sonrası seyircimiz statta olsaydı daha maçın başında  gol sonrası yapılacak olan protesto ile takım oyuncuların durumunu hayal bile edemiyorum.  Atalarımız her işte bir hayır vardır diye boşuna dememişler?!.

Sezon başından beri taraftar  ile takım arasındaki kötü iletişim sonucunda, oyuncularımızda  özgüven eksikliği,  sorumluluk alamama, ve inisiyatif kullanamama öne çıkardı. Son dakikalardaki tempoyu arttıran Bursaspor’umuzu görünce  önce şaşırdık sonrası sevindik.

Sezonun ilk yarısında oynanan  Gaziantep maçındaki haksız penaltı ile bizim  üç puanımızı iç eden hakeme bu maçta Barış Şimşek ofsayt ve penaltı kararları ile  TFF  Bursaspor’umuza  borcunu mu ödetti  bilemem ama bu maçtaki üç puan başka türlü gelmezdi.

Hakem Barış Şimşek sayesinde Bursaspor taraftarıyla barışmış oldu. Karamsarlık şimdilik kalktı. Nefes aldık.  Bu kadro küme düşme stresini taşıyamaz.

Uğursuz 27 ve 28 puanından nihayet kurtulmuş olduk!

Bu sezon bir an önce bitsin herkes rahat etsin…