Limak Enerji’nin gündemi fastPay uygulamasındaki yüzde 5 olan indirimin yüzde 10’a çıkmasıydı. Limak Enerji, Türkiye’nin ilk mobil cüzdanı olan fastPay uygulamasıyla elektrik faturalarını öderken müşterilerine yüzde 5 indirim kazandırmaya başlamıştı. Bu iş birliği kapsamında müşterilere sunulan indirim oranı 1 Ocak’tan itibaren yüzde 10’a çıkıyor. Şirket bu uygulama ile birlikte müşterilerinin cebini korurken, dijital dönüşüme de destek verecek.

İşyerleri enerji bedelleri özel anlaşmalarla belirlendiğinden, bu yüzde 10’luk uygulama sadece meskenler için geçerli olurken, dijital sistem ile ödeme ve tahsilat kolaylıklarının avantajı direkt cebimize yansıyacaktır. Başka bir deyişle sene 12 ay ama biz 11 ay fatura ödeyeceğiz.

Dijital dönüşümün başka bir avantajı ise kendinizi sisteme tanıttığınız zaman, her türlü uygulamadan haberiniz olacak ve ödeme günü ile enerji kesme uyarısı cebinize düşecektir.

Yani fatura gelmedi, ödeme ihbarı gelmedi, enerji kesme uyarısı gelmedi doğruları ya da bahaneleri ortadan kalkmış oluyor.

Burada önemli nokta çok az eksik olmakla birlikte aboneliklerin güncellenmesi ve fatura sahiplerinin kullanıcıların kendisi olması durumudur. Aslında bu güncelleme borcun eski aboneye rücu etmesinin önüne geçmesi açısından da tüketiciyi koruyor.

Yani neresinden bakarsanız bakın tüketicinin cebini ve hakkını koruyan bu yapılanmaya dahil olmak gerekir diye düşünüyorum.

Enerji ve elektrik bu aralar cepten yiyor…

Kurumsal iletişimde gerçek bir guru olmak yolunda başarıyla ilerleyen Yusuf Ziya Yüce ile konuşacak o kadar çok şey birikmiş ki, öncelikle zamlardan bahsederek konuya girdik. Cevabını bildiğim bir soru ile kapıyı açtık. Elektrik zammı ne olacak? Ülkemize uygulanan finansal terörün sonucunda yaşanan döviz tırmanmasının finansal hesapları ve öngörüleri altüst ettiğini biliyordum.

Bunun altyapısı ve hammaddesinin tamamına yakını dış alımdan beslenen enerji sektörüne yansıması biraz sert olmuştu ama tüketiciye yansıtılmasının vereceği acının getireceği sosyal mutsuzluğu gören hükümet ile enerji üretim ve dağıtım şirketleri acıyı sineye çekerek bir süreliğine cepten yemeyi göze almışlardı.

Döviz terörü saldırısının bertaraf edilmesi sonucunda dövizin tam istenilen değil ama beklenen yere inmesi enerji sektörünün yeşil ışığını yeniden yaktı.

Limak Enerji ve Uludağ Elektrik neler yapıyor…

Yusuf Ziya Yüce’ye kış kapıyı çalmayı geçti evimize girdi. Sosyal sorumluluk projeleri olarak neler yapıyorsunuz diye sordum. Abi bir dön arkana bak dedi. Servise dönüp bakınca dağ gibi özellikle çocuklar için kışlık giysiler vardı. Bunlar bugün yolcu dedi. Biz kurum olarak sosyal sorumluluk projelerinin ve Bursa’ya değer katacak bütün etkinliklerin yanındayız diye ekledi. Kundakçı araya girdi, şu fotoğraf yarışmasını uluslararası boyuta taşıdığınızı görmezsem gözüm açık gidecek dedi ama golü yedi. Yusuf Ziya Yüce ekranı ona çevirdi ve gösterdi. UEDAŞ Uluslararası Fotoğraf Yarışması etkinliği yazıyordu. Ben de Karacabey Longoz Ormanları’nda gecelemeli bir fotoğraf safarisi ne de güzel olur dedim. Valla çok güzel olur dedi.

Limak Holding Enerji Grubu Kurumsal İletişim Müdürü Yusuf Ziya Yüce ve ekibi muhteşem çalışıyor. Hatta Bursa ölçeğinde değil, ülke genelinde iletişim ve haberde inanılmaz bir performans yakalamışlar, öyle ki, benim deyimimle İstanbul Bursa’nın arka bahçesi olmuş, her etkinlikte varmışlar gibi yapmıyorlar, iliklerine kadar hissedip içinde oluyorlar.

Benden kısa ve yararlı bilgiler…

Aboneliğiniz güncelleyin. Hanede kim oturuyorsa fatura ona çıksın ki; ben gibi kiracı çıktıktan sonra yıllık kirayı elektrik borcu olarak geri ödemeyin.

İletişim bilgilerinizi, özellikle cep telefonunuzu güncelleyin ki, sistem kullandığınız enerji ve fatura bilgilerinizi cebinize göndersin. Fatura gelmedi, kesme uyarı ihbarları gelmedi, kapıcı kutuya koymamış gibi bahaneler bitsin.

Senede 12 ay kullanıp, 11 ay fatura ödemek için kendinizi fastPay sistemine tanımlayın, sıra beklemeden faturanızı ödeyin ve üstüne yüzde 10 kazanın.

Her elektrik kesme bir abone eksilmesi demektir. Bu yüzen elektrik kesmek bir dağıtım şirketinin menfaatine olamaz. Açma bedeli ile uğraşacağınıza gününde faturanızı yatırın.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. Eskiden kullanım bedeli haricindeki ödemeler yine vardı ama toptan gördüğümüz için içeriğini bilmiyorduk. Yasa kesintilerin açılımının yazılmasını istediği için her kalem ayrı yazılıyor. Bunları yeni eklemeler gibi düşünmeyelim ama enerji hırsızlarını ihbar edersek, bunun bize kayıp kaçak için toplamda geri döneceğini bilelim.