Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanı kökenli olduğu için bu kurumun önemini ve hizmetleri iyi bilmektedir. Bunun için de 2019 seçimleri için “Kibirli olmayın, tevazu gösterin. Teşkilatlarla kavga etmeyin. Yorulan varsa kenara çekilsin” kavramlarını sıkça dillendirmişti.

İktidar olmanın ve asıl iktidarda kalmanın kolay olmadığı, çalışmanın yanı sıra samimiyet gerektirdiği, samimiyetin de halkla iç içe bulunmaktan geçtiğini dile getirmişti.

Belediyeler konusunda tüm şikayetlerin dikkate alınacağını ve yasalara uymayan, yanlış yapan herkes için gerekenin yapılacağını söylemişti. 

Bursa Büyükşehir Belediye ‘eski’ Başkanı Recep Altepe, gelen çağrıya görev süresinin bitimine 17 ay kala uydu ve istifa etti.

Osmangazi Belediye Başkanlığında 5 yıl ve Büyükşehir Belediye Başkanlığında 8.5 yıllık görevin ardından bir devir kapandı.

Görev yaptığı süre içerisinde olumlu ve olumsuz çalışmaları var.

İcraatı teraziye konuldu ve anketler ile parti içi ve dışı yapılan çalışmalar sonrası terazinin ağır basan tarafına bakılarak bir karar verildi.

Zaten Altepe de “Çatışmayacağım, kavgadan yana olmayacağım, liderle ters düşmeyeceğim” dedi, kendisine yakışanı yerine getirip istifa etti. Diğer konuşmalarında satır aralarında verdiği mesajlar vardı. Sonuç itibariyle yaptıkları ve yapamadıkları için son kararı Bursalılar verecek.

Valilik, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni 2 Kasım'da toplayacak ve Bursa’nın 29belediye başkanını seçecek. Muhtemelen seçilecek isim şimdiden bellidir. Sonuçta Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde olan AK Parti Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları ile birlikte 70 kişi içinden biri olacak. Ancak genel kanaat, mevcut ilçe belediye başkanlarından birinin seçileceği yönünde. 70 kişi içinden sürpriz bir isim ihtimali de var.

Gelelim işin başı ve sonuna özetle…

AK Parti’nin ilk Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin idi.

Hikmet Şahin, 2 dönem İnegöl Belediye Başkanlığı yapmıştı 1994-2004 yılları arasında. 

Tekrar Büyükşehir Belediye başkan aday adayı oldu ancak o günkü yönetim rahmetli ile barışık değildi. İşler karışıktı. Malumunuz Demokrat Parti'den aday oldu, doğal olarak kazanamadı.

Osmangazi Belediye Başkanı olan Recep Altepe, Bursa’ya 28. belediye başkanı oldu. Daha sonraları ise o günkü yönetim birtakım pişmanlıklarını dile getirdi. Buna rağmen tekrar aday gösterilen Recep Altepe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 

2014 Bursa Büyükşehir yerel seçimlerinde AK Parti yüzde 49.6 oy aldı. CHP yüzde 28.7 ve MHP 15.3 oy aldı. Peki başka bir aday olsaydı oran çok mu farklı olurdu, bence olmazdı. Çünkü oylar genelde partiye veya AK Parti liderine veriliyor.

Gelelim “Kim başkan olur?” sorusunun cevabına… AK Parti’nin 15 ilçe belediye başkanı var. Bunlardan en çok konuşulan AK Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı rahmetli Hikmet Şahin’in İnegöl Belediyesi’ndeki selefi Alinur Aktaş.

Kimilerine göre İl Başkanı Ayhan Salman İnegöllü olduğu için olumsuz bakılıyor. Bence dezavantaj değil avantaj olarak görmek lazım. Ancak geçmişe baktığımızda en büyük sorunlardan biri belediye başkanları ile il teşkilatları arasındaki uyumsuzluk.

13.5 yıldır siyasette başarılı olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, İl Başkanı ve teşkilatı ile çok iyi bir uyum içinde çalışacağı aşikar. Bu da bence verimli bir çalışmaya vesile olur.

2004 yılından bu yana İnegöl'de edindiği başkanlık tecrübelerini Bursa’da ortaya koyarak yeni bir hamle ve soluk olabilir Bursa için...

Bursa 29. belediye başkanı olarak kimi seçerse seçsin inşallah Bursa ve Türkiye için hayırlısı olur... Bu şehir güzel ve adil yönetilmeyi hak ediyor.