"Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın!" (Bakara, 195)

Ölüm Allah'ın emri ama cinayet öyle değil. Sorumsuz yaşayışımız, kimsenin hayatından değerli olamaz. Kimse,birinin bencilliğinin bedelini ödemek zorunda değil. Seçim bizim!

Her gün acı bir haber veriyor korona bize; rakamlardan ibaret insanoğlu!

Sağlık Bakanlığı’nın günaşırı güncellenen acı tablosunu her gördüğümde içim cız ediyor, eminim ki her duyarlı vatandaşımızın yüreğine de düşüyordur o kor.

Toplu taşıma araçları, meydanlar neden tıklım tıklım dolu mesela (!) Neden, biliyor musunuz? Egosunu tatmin etmek adına çalışanlarını riske atanlar olduğu için, "Evde sıkıntıdan patladım yahu" diyen aptalların sayısı az olmadığı için, sokak sokak macera arayan gençlerin "Bize bir şey olmaz abi ya" cümlesini lanet hayatlarına slogan olarak ekledikleri için...

Keyfini beslemek adına çıkma sokağa arkadaş, kır belini otur evinde işte! Bir kez oldun mu, ikinciye de oluyorsun ve organlar daha önce etkilendiğinden ölümcüllük oranı artıyor. 'Ben sıramı savdım' diye bir olay yok!..

Bir insanı sevmeyerek onu riske atan arkadaş, cinayet işliyorsun; sen bir katilsin! Keyfi uğruna popo gezdiren sokaktaki tedbirsiz arkadaş, intihar ediyorsun! Tamam, intiharı seçtin de yanında götürme be birilerinin değerlilerini!

Yazık...

Yazdığım bu köşe yazısında şaha kalkan turizmden, pandemiye rağmen dimdik duran ekonomimizden bahsetmek isterdim ancak gündüzümüz gecemiz korona artık!

Bu psikolojiyle 1000 tane köşe de yazsam hepsi birbirinin aynısı olacak…

Umudumuzu tüketmedik ama biz tükeniyoruz.

Anılarımızda gülümseyen nice suretler ya yoğun bakımda ya da toprak altında korona nedeniyle; azalıyoruz!

Peki, tüm suç bu virüsün mü?

Cevabı sizde…