Bu sözler maç sonrası Le Guen’in. İşte özlenilen Bursaspor’un tanımını ve bu sezonun yol haritası özetleyen iki kelime. Hoca, Bursaspor’daki hastalığı teşhis etmiş ve bu sene yaptığı helvanın lezzetli olacağının işareti alındı. Kaybetsek de kazansak da savaşacak olan Bursaspor’u bugün 20 bin, üç beş hafta sonra da 30 bin karşısında seyretmeye hazırlıklı olalım.

Farkında mısınız?  Bursaspor 10 maç  sonra ilk kez  gol yemedi. Maçın kritik dakikalarında başarılı kurtarışlar yapan, maçı tüm hücrelerine yaşayanHarun bence maçın yıldızıydı.Maç sonu iki stoper Ekong ve Titi’ye gidip sarılması sanki “İyi ki varsınız, sizler varsanız bende varım” der gibiydi. 

Titi, maç içerisindeki 39 pasın 35'inde isabet kaydetti.Rakiplerle girdiği 5 ikili mücadelenin tamamında başarılı olup  2 de top çalması savunmamızı rahatlattı.

Harun’un öz güvenini arttırdı. Ancak, Harun’un kurtardıklarına bakarsak hala  savunmamızın eksiklerinin çok olduğu gerçeğini iyi değerlendirmeliyiz.

Bursaspor’umuzundeplasmanda daha kolay  gol atacağına inanıyorum. Çünkü  hücumda çok çabuk  ve ayaklarındaki topu rakibe kolay teslim etmeyen oyuncularımız var. Orta alanda Agu ve Badu ile savunma merkezindeki Ekong ve Titi’nin çalım yemeyen, ikili mücadelelerdeki üstünlükleri ve  hırslı mücadele rakibin oyun disiplinini bozuyor

Yedeklere baktığımızda iki usta dışında hepsi genç,ümit vaat eden oyuncular. 3-0 sonrası çok koşan Batalla’yı dahi çıkarıp gençleri,özellikle genç Kofi’yi oyuna alması aslında Bursaspor’un, en büyük  transferininLe Guenolduğunu gösterdi.

Seyirci muhteşemdi. Takım koşup mücadele ettikçeBatallada bir taraftan  takımın temposunu ayarlarken, diğer taraftan kendinden geçercesine futbolunu güzelleştiriyor.Orkestra şefi gibi takımın her atağında  vardı. Yetmedi gitti golünü de attı. Müthiş koşuyor…

Delarge forvet oyuncusu olduğunu yine gösterdi. Oldukça hırslı ve inatçıTopsuz oyunu seviyor, kolay adam eksiltiyor.Takımın golcüsü olmaya aday.

KemboEkoko, fiziğine baksan futbolcu değil. Topu alışına, verişine ve pozisyon alışına bakarsan birinci sınıf topçu.Topa hükmediyor.  35 gösteren görüntüsü, rakipleri aldatacağa benzer. Biraz kilo versin  işte o zaman rakiplerin vay haline. Kolay kolay top kaybetmiyor. Zamana ihtiyacı var.  Bizim takım deplasmanlarda daha rahat gol atar. Benden söylemesi…

Bu mücadele ile  bu seyirci  bu takımı sırtında taşır.

Çünkü eksiklere rağmen izlemek keyif veriyor.

İç sahadaki 17 maçtan alınacak üç puan bizi elli bir puanla ligde ilk beş arasına atar.