TÜİK tarafından açıklanan şubat ayı üretim endeksi, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 7,5, ocak ayına göre ise 1,2 artış gösterdi.

Koronavirüsün ülkemizde görülmeden önceki son ay olan şubat ayındaki bu artış, yıla iyi başlayan sanayi üretiminin şubatta da aynı hızla devam ettiğini gösteriyor.

Tüm ülke olarak salgınla uğraştığımız bu günlerde, açıklanan veriler sanayicilerin bir nebze de olsun yüzünü güldürdü. BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, GESİAD Başkanı Murat Kaya ve NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, TÜİK’in açıkladığı verilerin salgın sonrası süreç için umut verici olduğunu söylediler.

BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, Türkiye’nin yüksek bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, salgın geçince aynı hız ve heyecanla üretime devam edeceklerini söyledi. GESİAD Başkanı Murat Kaya ise salgın sonrasına kendimizi hazır tutmamız gerektiğini vurguladı. NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez de 2020 başlangıcının ekonomik ivmelenmenin hız kazandığı ve umut vaat ettiği bir süreç olduğuna değinerek, Türkiye’nin bu sıkıntıların üstesinden geleceğini ve her şey normale döndüğünde hızla toparlanacağımıza inandığını sözlerine ekledi.

Koronavirüs salgınını en kısa sürede, en az hasarla atlatmak hepimizin dileği. Her şey düzeldiğinde, hayat normale döndüğünde, sanayinin çarklarının da aynı hızla tekrardan dönmesini temenni ediyorum.

DR. ÖZGÜR BOLAT KÜLTÜRLÜ AİLELERLE BULUŞUYOR

Özel Bursa Kültür Okulları’nın Türkiye’nin önemli eğitimci, araştırmacı ve yazarlarını Bursalı aileler ve öğrencilerle buluşturduğu Edutalks Eğitim Konuşmaları’nda ünlü eğitimci ve yazar Dr. Özgür Bolat, canlı yayınlarla Kültür Okulları öğrencilerinin velileriyle bir araya geliyor.

Toplam dört oturumda gerçekleştirilecek Edutalks Eğitim Konuşmaları’nın ilk iki oturumunda Dr. Özgür Bolat, ‘mutluluk ve kaygı’ ile ‘öğrenme ve iç motivasyon’ konularını ele alarak, ailelere önemli tavsiyelerde bulundu.

Ailelerin çocukların kaygısını yönetirken, onların duygularını, korkularını yok saymaması gerektiğini söyleyen Dr. Bolat, çocuklarla düzenli ve planlı bir şekilde iletişim kurmak gerektiğini söyledi.

Uzaktan eğitim süreci hakkında da tavsiyelerde bulunan ünlü eğitimci, bu süreçte çocukların denetimden uzak olduğunu ifade ederek, ailelerin uzaktan eğitim döneminde çocuklarında oto-kontrol ve iç denetimi geliştirmek için çalışmaları gerektiğini kaydetti.

Canlı yayında ailelerin sorularını da yanıtlayan Dr. Özgür Bolat’ın, son iki Edutalks konuşması ise 15 ve 18 Nisan’da gerçekleştirilecek.

MİMAR SİNAN ANMALARI DİJİTALE TAŞINDI

Koronavirüs sebebiyle birçok etkinlik, anma ya da kutlama iptal oldu veya dijitale taşındı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi de her yıl 9 Nisan’da çeşitli etkinliklerle yaptığı Mimar Sinan’ı Anma ve Mimarlar Günü kutlamalarını online platformalar da gerçekleştirdi.

Kutlamalar kapsamında 2018 yılında Şube bazında yapılan ‘Mimar Sinan Eserleri Öğrenci Eskiz Yarışması’nda seçkiye giren 30 eser, Oda’nın sosyal medya hesaplarından sergilendi. Aynı günün akşamında Yüksek Mimar Tevfik İlter, online olarak canlı yayında Oda üyeleriyle buluşarak Mimar Sinan üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Mimar Sinan’ı hatırlatmak, eserlerini tekrar incelemek ve Mimar Sinan’ı düşünmeye, anlamaya teşvik etmekte aracı olmanın kendileri için değerli olduğunu söyleyerek, bu süreçte uzaktan da olsa üretmeye, çalışmaya ve etkileşim içinde olmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.