Herşey 14.Mayıs.2022 saat 16:00’a kadar pozitifti. Negatife döndüren şey kaleci Canberk’in iki hatası mıydı? Yanıt: Koskocaman bir “Hayır”. Manisa’da kurtardığı penaltı için ne yapılmalı o zaman? Canberk’e o hataları yaptıran, yetersiz yönetim, yetersiz kadro ve de en önemlisi yetersiz mantalite. Tek umudum, yeni çıkan kanun ile artık paranın değil mantalitenin önemli olacağı. Bence hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Yönetimler mal varlıkları ile borçlardan ve kötü yönetimlerinden sorumlu olacak. Futbol kulüplerini, bürokrasiden anlayan, gerçek anlamda yapısal değişime önem veren, takım motivasyonu, psikolojisi, kent dinamikleri, aidiyeti olan futbolcuları bulup çıkaran kişiler yönetecek. U-16 U-14 antrenmanlarında yaprak kıpırdasa haberi olacak yöneticilerin. Yöneticilerin diyorum bu tek başınalıkla da olmayacak. Yöneticilerin çok fazla mesai harcaması gerekecek. Sadece kendi U-16 U-14 antrenmanları değil başka şehirlerdeki U-16 U-14 antrenmanları da izlenecek takip edilecek. Sadece tekniği değil, huyu, kişiliği, alışkanlıklarına bakılacak futbolcu transfer ederken. Futbolda herşey değişecek kısacası. Çağdaş antrenman teknikleriyle donanımlı, sporcu psikolojisi ve anatomisine hâkim, soğukkanlı, teknik direktörler gelecek. Yönetimler, bu idealist kişileri arayıp bulmak zorunda kalacak. Yoksa fatura kendilerine kesilecek. 

 

Eğer bunlar olmazsa ne mi olur? Taraftar küme düşer! Sekiz futbolcunun sözleşmesinin iligili maddeler ve sistem gereği fesih edildiğini, yani küme düşmediğini öğrendik çünkü. Ne yazık ki Bursaspor taraftarı küme düştü cumartesi günü. 100 Milyon Euro değerindeki Timsah arenada ilçe takımları ile maçlar izleyeceğiz. İlçe takımlarını küçümsediğim için değil; süper lige çıkmak için en büyük avantaja sahip takım RH Bandırmaspor’un tribündeki seyirci sayısının, stada alınmamış Bursaspor taraftarından daha az olması nedeniyle bunu söylüyorum. Kale arkasında varilleri üst üste koyup maç izlemeye çalışan cefakâr Bursaspor taraftarının sesini daha fazla duymamız nedeniyle bunu söylüyorum. 

 

Maçın final maçı olacağını önceki yazımda ilan etmiştim. Final maçında stres azaltıcı ne gerekiyorsa yapılmalıydı. Futbolda “oyunu tutmak” ya da “oyunda kalmak” diye bir tabir vardır. Harika bir reaksiyon göstermişsin devre olmuş, sonrasında şuursuzca gol arayışları. Bursaspor teknik direktörüne 85. Dakikaya 2-2 girmek mi istersin yoksa 4-2 yenik olarak girmek mi deseler hangisini tercih ederdi? Bence baştan sona kadar kontrollü gitmesi gereken maçı, şuursuzca yapılan ataklarla ve defansif hatalarla tamamladı. Bunların sonucunda da zaten kalemizde zor anlar yaşadık. Bir de “biz kendi maçlarımızı aldık mı sorun biter” yanlış anlaşılmış sanırım. “Rakip takım bizi ilgilendirmez” olarak düşünülüp tek bir analiz yapılmamış. Hangi futbolcuları tehlikeli? Nasıl oynarlar? vs vs. 

 

R. H. Bandırmaspor’lu futbolcuları onurlu oynamaları sebebiyle kutlarım. Ancak tribünde yine bir Bursaspor düşmanlığı vardı. Geçimsiz Bandırmalılar bu defa da kafayı ecel terleri döken Bursaspor’a takmıştı. Altınordu’nun Balıkesirspor’a attığı ikinci golü öğrenip sevinç yumağına dönen tribünler hayret vericiydi doğrusu. Balıkesir ile de anlaşamadıklarını biliyoruz. Ancak şunu açıkça söylemeliyim, önümüzdeki sezon değil ama takip eden sezonda Bursaspor ile yeniden karşı karşıya gelecektir Bandırmaspor. 

 

Bana göre, eski/yeni yönetici, eski/yeni teknik direktör, futbolcular hepsi kümede kaldı, ne yazıktır ki küme düşen Bursaspor taraftarı oldu!