‘Milli Görüş’ siyasetinin olmazsa olmazlar kurallarından biri halkın içinde olmak, sahanın nabzını tutmaktı. Özel toplantı ve buluşmalarda birebir yapılan siyasetten daha etkilisi yoktur. Bunun farkında olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,partisini kurduğu ilk günden itibaren her zaman partililerine sahalarda halkın içinde olmaları gerektiğini belirtmiştir. Hatta parti politikalarını vatandaşa anlatmaları konusunda her daim hassasiyet gösterilmesini istemiştir.

Kurulduğu ilk günden itibaren ‘yakın temas’ siyasetine önem veren AK Parti,başarısını büyük oranda bu çalışmalara borçludur. Lakin yıllar geçtikçe partililer arasında oluşan rehavet,sahada olan siyaseti de zayıflattı. AKP’nin son dönemde yaşadığı kan kaybının bir nedeni de budur. 

Yanı sıra bu boşluğu fırsata çeviren İYİParti her geçen gün ivme kazanmaya devam ediyor. Genel Başkan Meral Akşener’in yanı sıra yönetim kadrolarından en alttaki partililere kadar herkes sahalarda. Bursa özeline bakarsak yarın seçim varmış gibi çalışan İYİ Parti Bursa’daki oy oranını ciddi şekilde arttırdı. Ayrıca Türkiye genelinde de İYİ Parti’ye olan teveccüh kat ve kat artmış durumda. 

Bursa Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan ve İl Başkanı Selçuk Türkoğlu başta olmak üzere İYİ Parti Kadroları sürekli sahada. Cenazeden düğüne, asker uğurlamadan esnaf ziyaretine, nereye baksanız İYİPartilileri görmek mümkün. Seçimin olmadığı bir dönemde siyasetçiyi yanında gören vatandaş günü geldi mi ahde vefasını gösterir. Türkoğlu gibi sahada olan bir diğer siyasetçi de CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Bozbey. Yerimiz kalmadığı için Bozbey ve CHP Kadrolarının çalışmalarını daha sonra değerlendireceğim. Lakin kesin olan şudur ki sahada olan sandıkta kazanır.