Türk futbolunun koca çınarı Bursaspor, beğenmediğimiz, armaya yakıştıramadığımız TFF 1.Ligden de düştü göz göre göre...

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın gölge başkanlığında oluşturulan yönetimden,  2.Lig vizyonu/teknik heyet ve kadro planlamasıyla ilgili tek bir açıklama atılacak adımlara yönelik tek bir beyan yok! "Saldım çayıra, mevlam kayıra, modundayız sanki!”

Dolaylı kaynaklardan transfer tahtasının açılmayacağı, kadronun ağırlıklı olarak altyapıdan gelen gençlerden oluşturulacağı, sezon başı ve ara transferde gelen 21 oyuncudan 4'ü ile devam edileceğini   öğreniyoruz da;  yine Türk futbolunun marka isimlerinden Eskişehirspor ve yakın geçmişte Süper Ligde yer alan Akhisarspor’un da bu ligde barınamadıkları gerçeğini gözden uzak tutmamamız gerekiyor.   

 Açıkça görüldüğü üzere; Bursaspor'un koma halindeki durumu, mevcut yönetimin sırtında "taşınamaz bir külfeti" oluşturuyor. Nereden baksanız süreç sıkıntılı... Yönetim olarak, “Biz bırakıyoruz" diyemiyorsunuz, bu karar Büyükşehir Belediyesi’ne eksi yazar. Kerhen devam etmeye kalksanız, tecrübeli olmadığınız/bilmediğiniz karasularda geminin bir kez daha karaya oturma riski büyük...  Kısacası, ‘aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.’ İşi ağırdan alıp, Bursaspor camiasının tepkisini çekmeden bu yükten nasıl kurtuluruz düşüncesiyle, çözümü zamana bırakmak, “Bursaspor'un yeniden küllerinden doğmasına çare değildir!”

 Defolu kadroyla, profesyonel lig deneyimi olmayan gençlerle 2 Lig’de şampiyon olup, geriye dönmekte kolay değil, lafla peynir gemisini yürütmekte...  Yıllardır, ‘Bursaspor düşmez’ diye diye,           iki alt lige demir attık. Geçmişimizle gururlanırken, acı gerçeklerle yüz yüze geldik.  Artık, doğru teşhisi koymak, yaraya neşteri vurmak zamanı!

Önce bir kenara yazalım, Bursaspor'un geçmişini, formaya/armaya olan aidiyet duygumuzu, ölümden başka hiç bir güç silemez...

Hırsıza, uğursuza, çalana, soyana, hak etmeyene, sahtekâr menajerlere ödenmesi gereken KATRİLYONA yakın borç yüküyle, GELİRİ OLMAYAN, GÖZDEN/GÖNÜLDEN UZAK BİR LİGDE dönüş için, transfer yapmadan nasıl bir kadro oluşturacaksın, ödeyemeyeceğin borç yüzünden alacağın puan silme cezasını nasıl telafi edeceksin, oyuncu sata sata içi boşaltılan Vakıfköy’den nasıl futbolcu yetiştireceksin?

Oy kaygısıyla, kerhen kulübe destek olan belediye dışında, Bursaspor'a sahip çıkabilecek, akil yöneticileri nereden bulacaksın?

Bursaspor'a başka bir isim koymayalım tamam da bu girdaptan çıkış nasıl olacak?

Ona kafa yoralım, desti kırıldıktan sonra...