İnovasyon, yazılım, kodlama, 3d tasarım ve robotik...
Dünyanın gündemi yıllardır bu konular üzerinde dönüp dolaşıyor. Öyle ki, dünyadaki en değerli 10 şirketin 9’u teknoloji alanındaki firmalardan oluşuyor.
Dünya rotasını bu konular üzerine çevirmişken, Özel Bursa Kültür Okulları da bu yıl ikincisini düzenlediği ROBOLUTION Robot Yarışması’nı gerçekleştirerek, Türkiye’de robotiğe, teknolojiye, yazılıma gönül vermiş yüzlerce genci buluşturdu.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen 350 yarışmacı, 2 gün boyunca geliştirdikleri robotların hünerlerini, renkli mücadelelere sahne olan yarışmalarda sergiledi. 
ROBOLUTION’19’un iki önemli konuğu Prof. Dr. Selçuk Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Özcan da, katılımcılara ‘Dijital Gelecekte İyi İnsan Olmak’ konulu söyleşilerde bulundu.
Yarışmada dereceye girip, ödül kazanmayı hak edenleri tebrik ediyoruz fakat yarışmanın kazananı onlarca kilometre yollardan gelip, yaşları kaç olursa olsun kıyasıya mücadele eden, robotik geleceğe inanan gençlerdi, umarız ki bu gençler bu ülkenin aydınlık yarınları olurlar.
Özel Bursa Kültür Okulları yöneticilerine Bursa’ya değer katan bu organizasyonu gerçekleştirdikleri için sonsuz tebriklerimizi sunuyoruz. Bu arada, ROBOLUTION’20’nin de 14 Mart 2020’de başlayacağının müjdesini verelim.

***
 

BALKANTÜRKSİAD BİR DÖNEM DAHA TUNAKAN DEDİ
Bursa’daki en güçlü Balkan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) 5. Olağan Genel Kurulu’nda Başkan Berat Tunakan güven tazeledi.
Tunakan, göreve başladığından beri gerek BALKANTÜRKSİAD, gerekse de Bursa için önemli çalışmalara girişti ve bunların çoğunu da büyük bir kararlılıkla gerçekleştirdi.
BALKANTÜRKEVİ’nin açılması, BALKANTÜRKSİAD’ın yeni üyelerle büyümesi, gençlere üyeliğin kolaylaştırılması, Balkan ülkeleriyle olan ticari ilişkilerin güçlendirilmesi sadece sayabileceklerimizden bazıları. BALKANTÜRKSİAD camiası da böyle çalışkan bir başkana sahip oldukları için mutlu olmaları gerek ki, Berat Tunakan ve yönetimini bir daha göreve layık gördüler.
Başkan Tunakan’ın çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğine inancımız tam. Umuyoruz ki Berat Tunakan ve BALKANTÜRKSİAD, Bursa’ya, Türkiye’ye, üyelerine değer katmaya devam eder.

***


MEDICABIL’DE YALIN SAĞLIK SEMPOZYUMU 
Kurulduğu günden bu yana ‘Yalın Düşünce’ anlayışını sağlık sektöründe uygulamaya alan Özel Medicabil Hastanesi, 8. Medicabil Bilimsel Etkinlikleri kapsamında, uluslararası katılımlı, Yalın Hastane Sempozyumu düzenleyecek.
Sempozyum hakkında bilgilendirmek amaçlı düzenlenen basın toplantısında konuşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen, Yalın Hastane anlayışının günümüzde oldukça değerli olduğuna değindi. Bilgen, toplantıda, hekimlerin güncel kalmasını, önlenebilir tıbbi hataların önüne geçilmesini ve israfın en aza indirilmesi gerektiğini vurguladı.
2 konferans, 26 sözlü bildiri ve 1 workshop’un düzenleneceği sempozyum, 16 Mart 2019 tarihinde Özel Medicabil Hastanesi ev sahipliğinde düzenlenecek.