Bursa kozmopolit yapısı birçok kişiyi barındıran bir kent, Türkiye’nin hemen hemen her coğrafyasında gelen insanlar, Bursa’da yaşamlarını sürdürüyor. Bu kentte Bursalıya rastlamak oldukça zorlaştı. Gerekçesi ne olursa olsun Bursa yoğun göç almaya devam ediyor. Bursa’da yaşayanlar arasında kökeni Rize ve Artvin’e dayanan kişi sayısı da hiç de az değil. Bursa doğumlu olmama rağmen benim de ata topraklarım Artvin.

Malum Bursa’nın bana göre çözülemeyen sorunlarından bir tanesi hava ulaşımı meselesi. Yenişehir’de iyi bir havaalanımız var lakin sefer sayıları çok az. Sadece Muş, Trabzon ve Erzurum olmak üzere 3 güzergâha ulaşım sağlanan Yenişehir Havaalanına sahip ve her konuda üvey evlat muamelesi gören bu kent, maalesef hava ulaşımı konusunda aynı tarifeye maruz kalıyor. Kent dinamikleri tarafından sözüm ona yıllardır hava ulaşımının arttırılması için çaba sarf ediliyor lakin havanda su dövülmekten ileri giden bir şey yok.  Türk Hava Yolları bırakın mevcut uçuşların arttırılmasını hatta olanları da kaldırma hayalinde. 

Bilindiğin gibi geçtiğimiz günlerde Rize-Artvin Hava Limanı açıldı. Türkiye’nin en modern havalimanlarından bir olarak açılan Rize-Artvin Hava Limanı başta Bursa olmak üzere ülkenin batı kesimlerinden yaşayan Artvinliler ve Rizelileri ulaşım kolaylığı sağlayacağı yönünde heyecanlandırdı.  Lakin her zamanki gibi Bursa üvey evlat olarak kaldı.   Rize-Artvin Hava Limanı’na uçuşlar İstanbul’dan direk olarak başlarken, Bursa’nın adı bile anılmadı. Bursa’da yaşayan binlerce Rizeli ve Artvinli olmasına rağmen Yenişehir’den uçuş olmaması çok üzücü.

Bana göre bu noktada görev Rize ve Artvin sivil toplum kuruluşlarına düşüyor. Yanı sıra bölgenin siyasetçilerini de es geçmemek lazım. Madem yapması gerekenler bu çalışmayı yapmıyor o zaman sivil toplum kuruluşları bu konuyu kendilerine görev edinmeli. Kamuoyunda algı oluşturarak seslerini duyurmalı ve Yenişehir ile Rize-Artvin Hava Limanı arası karşılıklı uçuşlar bir an önce başlamalı. Bu esele bence en toplumun her kesimi tarafından görev kabul edilip bir an önce çözüme kavuşturulmalı…