Rekabet alanında dünyada kurulmuş olan tek kuruluş, URTEB...

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği’nin 17. Genel Kurulu yapıldı ve başkanlığa yeniden Ahmet ÖZENALP seçildi.
Bizim ülkemizde, gönüllülük esasına göre kurulan kuruluşların büyük bir kesiminin mevcut hastalıkları (Siyaset, ticaret, bireysel rant, cemaatsel faaliyet vb.) terk edemediğini hepimiz biliriz, hiçbirimiz de bunu ifade etmeyiz, özellikle o yapıların içindeysek, gerçeği de kabul etmeyiz.
İşte bu hastalıklı yapının dışında faaliyet gösterdiğini bildiğimiz, Genel Kurul’da yapılan faaliyetleri bir kez daha görünce de takdir ettiğimiz URTEB, ülkemiz için önemli bir kurum...
 
Genel Kurul’da yapmış olduğu konuşmada, birliğin Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olduğuna vurgu yapan Özenalp, “URTEB’in temel amacı bireylerin ve toplulukların rekabet gücünü arttırmak, toplumu rekabet alanında aydınlatmak ve adil rekabet kültürünün her alanda yayılmasını sağlamaktır. 
Piyasadaki birçok işletme para kazanmak uğruna rakiplerinin önüne geçmek için hukuka uygun olmayan, haksız rekabet içeren uygulamalara baş vuruyor, hatta bunu ihtiyat haline getirmiş” ifadelerini kullanan Özenalp, “İş şartlarına uygun rekabet etmenin bir mecburiyet olduğu unutulmamalıdır” dedi.
 
Çarpıcı bir bilgi de paylaşarak, URTEB'in misyonuna da vurgu yaptı; "2019 yılında açıklanan Global Rekabet Endeksi sonuçlarında Türkiye 141 ülke arasında 61’inci sırada bulunuyor. İşte amacımız bu sıranın içinde ülkemizi hak ettiği yere taşıyabilmektir. URTEB'in kuruluş itibariyle misyonu da bunu öngörüyor.”
Üniversite öğrencilerine vermiş oldukları önemin altını çizen Ahmet ÖZENALP; "Başlattığımız Rekabet Merkezi Projesi ile birlikte; gençliğin bilimi ve teknolojiyi kendine rehber edinerek, ülkemizin hem bugününü hem de yarınlarını daha müreffeh hale getirmesinin yolunu açıyoruz. Bunun için de onlara yürüttüğümüz proje kapsamında ihtiyaç duyabilecekleri birçok desteği sağlamaktayız” dedi...
URTEB Onursal Başkanı ve Zorlu Holding Eş Başkanı Zeki ZORLU, yapmış olduğu on dakikalık konuşmada, gençlere 68 yıllık tecrübelerini anlattı.
 
Türkiye’nin gelişmesinde en büyük eşiğin eğitim olduğunu vurgulayan ve vatan sevgisini de özetleyen Zorlu, “Bizim kuşağımızda eğitim fırsatları zayıftı. Eksiklerimizi çok çalışarak kapatmaya çalıştık. Hâlâ da çalışıyoruz. Teknolojiyi yakalayabilmemiz için gençlerimizin çok iyi eğitim alması gerekiyor. Millet gezegenlere gidebiliyorsa biz neden gidemeyelim? Sanayisi, teknolojisi olmayan bir ülke köhnedir. Topraklarımızı kıyamete kadar korumak zorundayız” dedi.
Yıllardır MİLLİ SES VER PROJESİNİN uygulanması için gayret sarf eden bizler, Başkan Ahmet ÖZENALP ve Onursal Başkan Zeki ZORLU'nun yapmış oldukları konuşmalarda kullandıkları ifadeleri MİLLİ SES olarak görüyor ve teşekkür ediyoruz.
 
Zeki ZORLU'nun Genel Kurul’da yapmış olduğu konuşmayı kayıt altına aldık. Bu konuşmayı her ortamda, her mecrada dinleteceğiz.
Ahmet ÖZENALP ve Yönetim Kurulu’na başarılar diliyor, geçmiş dönem yapmış oldukları çalışmalardan dolayı da kendilerine KALİTE ŞEHRİ adına teşekkür ediyoruz.


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü, TSE’yi ziyaret etti
Azerbaycan Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vilayet Veliyev ve beraberindeki heyet, TSE’yi ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu.
Yapılan görüşmede, Azerbaycan Teknik Üniversitesi’nin uluslararası norm ve standartlara uygunluğunun sağlanması, ikili işbirliği potansiyellerinin değerlendirilmesi ve üniversite-sanayi işbirliği konusunda istişarelerde bulunuldu.
 
Teknik üniversitelerin sanayideki aktif rolüne değinen TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, üniversite–sanayi işbirliğinin en önemli çıktısının bilginin sanayi ile buluşarak katma değeri yüksek bir yapının oluşmasına imkân sağladığını ifade etti.