Bursaspor taraftarı kendisine öz eleştiri yapmalı. Bu takım öyle veya böyle bu ligin hedef takımı. Her takım, bol tekme ve bir puana razı rakip olarak karşımıza çıkıyor. Alınan her üç puan bizi bu belalı ligden kurtaracak sonuçlardır. İyi futbol oynayalım ama puan alamamak da bizi kapısına kilit vuracak takım olmaya götürür. 

Son Keçiören maçı sonrası yaşananları Bursaspor için çok anlamsız ve tehlikeli buluyorum. 

Neden mi?

Bakınız takım hocasıyla birlikte seyirciye gidiyor,tribün  hocaya ve takıma ayar çekiyor! Futbolcusunun yanında fırça yiyen bir hoca; o oyunculara ne kadar inandırıcı olabilir? Bu davranışlar ile futbolcuların verimi mi artacak sanıyorsunuz? Siz futbolcu olsanız ne düşünürsünüz?  Ne yapsak beğenilmiyor diyerek gardınız mı düşer, yoksa bir sonraki maç için hevesle çalışmayı mı düşünürsünüz? Bereket, tecrübe abidesi oyuncularımız var da fazla yıkıcı bir durum ortaya çıkmıyor!

Bu kadro kalitesi ile bu sonuçlar bence istikrarlı bir şekilde devam etsin ve biz bir an önce bu lige el sallayıp gerçek ligimize dönelim. 
Bursaspor yönetimine bu konuda büyük görev düşüyor. Acilen teknik kadro ve futbolcuları bu psikolojik ortamdan kurtarmalı. Geri pas ya da oyun taktiğine karşı tepkileri en aza indirebilmek önce yönetimin görevidir. Hedefleri başka yöne çekebilmeli. Yönetim bu konuda gerekirse olumsuzlukların merkezini başka alanlara çekebilmeli. Yeni ve teşvik edici tribün şovları teşvik edilmelidir. Gerekirse yönetim, tribün liderleriyle konuşmalı, seyirci ile takım bütünleşmesi bir an önce tekrar sağlanmalıdır. 

Hocayı ve oyuncuları rahat bırakalım biz tribünlerde, sadece onlara elimizden geldiğince destek olmalıyız. Farkına varmadan Bursaspor’a zarar vermek kimsenin hakkı değildir.Lütfen kendi kendimiz için eleştirimizi yapalım. Herkes ben bu takıma nasıl destek olurum demeli, köstek olacak eylem ve protestolardan kaçınmalıyız. 

Ben şahsen dün, sahadaki futbolcuların yerinde olmak istemezdim. Futbolcu kafasına göre mi, yoksa hocasının verdiği oyun planına göre mi oynayacak? İnisiyatif alma zamanı gelince her oyuncu zaten inisiyatif kullanır. Burada sorun futbolcunun beyni ile ayaklarının birbirini tamamlayabilmesidir. Beyin hata yaparım yuhlanırım derse ayaklar buna tam biat eder. Velhasıl bizim görevimiz, “Üç puan olsun, bizim olsun” diyerek desteğe devam etmek. 

Bursaspor’un bu ligdeki en önemli avantajı, armasının gücü ve tecrübeli oyuncu kadrosu olmasıdır. Eğer bu tepkilere gençlerden kurulu bir takım maruz kalsaydı bu galibiyet gelmezdi. Selçuk’un seyirciye “Siz ne yapıyorsunuz?” şeklindeki uyarısını ben Bursaapor’da bir milad olarak değerlendiriyorum. Futbolcunun bu özgüvenini önemsiyorum...

Ne olursa olsun bu takım kesinlikle üst lige çıkacaktır. Bu maçtaki alınan üç puanın değeri sezon sonu daha iyi anlaşılacak.  

Beğenmesek de bu kadro bunu başaracak. 

Hemde Yalçın hocanın hatalarına rağmen...