Önceki gün, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın seçimlerden sonraki ilk meclis toplantısına ‘agazete’ ailesi olarak Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Kundakcı, genç muhabir arkadaşımız Hasan Alp Özben ile birlikte katıldık.

Meclisin çoğunluğu çiçeği burnunda yeni üyelerden oluşunca yüzlere yansıyan heyecan ve telaşı biz de hissettik.

Heyecan ve iş yapma arzusu iyidir.

Şehri için, iş ve aş insanları için, üyeleri için hizmet kervanına katılmak bir şeylerüretmenin mücadelesini ve hevesini görmek güzeldir, iyidir...

Ne demiş atalarımız 'niyet hayr akibet hayr'

Seçimlerin vakti geldiğinde yine ertelenmez ise 4 yıllık icraat yapacakları bir dönem olacak Burkay ve arkadaşları için...

İhracata öncülük yapan üreten ve tanıtıma büyük katkı sağlayan ulu şehir Bursa'nın iş insanları özel insanlardır.

Daha güçlü bir üretime ve ekonomiye sahip şehirler ülkenin de ekonomisine farklı bir değer katar.

Bu yüzden herkesin canı gönülden bu ekonomik çarka katkı koyması son derece önemlidir.

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir gelecek bırakmak ve onlara örnek olmak gerek.

İş dünyasının her neferi ve bağlı olduğu kuruluşun bir vizyonu ve misyonu olmalıdır. Bu hedefte daha önemli projeleri hayata geçirmek ve ileri taşımak hepimizin görevidir.

Makamlar gelir geçer ancak yapılan eserler kalır.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da tam da buna vurgu yapmıştı konuşmasında.

Bursa’yı ve Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak projeleri yeni dönemde de hayata geçirmeye devam edeceklerini vurguladı. İş dünyamızın en önemli yapı harcı, birlik ve beraberlik ruhunun önemine değindi ve ortak akılla kentimizi ve ülkemizi hedeflerine kararlılıkla ulaştıracaklarını dile getirdi.

Başkan Burkay, 40 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük ticaret ve sanayi odası kimliğine sahip olan BTSO’da, seçimlerin Bursa iş dünyasına yakışır ve demokrasi havasında tamamlandığını söyledi. BTSO’nun gücünü örnek birlikteliğinden aldığını belirten Başkan Burkay, “Geride kalan 5 yılı bir günü bile boş geçmeden tamamladık. Rekabet koşullarının daha da zorlaştığı bir döneme, bulunduğumuz coğrafyayı saran ateş çemberine, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen tüm şer odaklarına ve engellere rağmen; milletimizin refahına, kentimizin ve ülkemizin istikbaline yatırım yapmaktan asla taviz vermedik” şeklinde konuştu.

Bursa’yı ve Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak olan yeni meclisle birlikte Bursa’da ekonomi tarihinin kilometre taşları arasında yer alacak eserlerin de açılışını gerçekleştireceklerini kaydeden Burkay, “Başta TEKNOSAB olmak üzere ve 4 farklı alanda planladığımız KOBİ OSB, Bursa’mızın sanayi ve ticari hayatına yeni bir soluk getirecek. Mükemmeliyet merkezleriyle kent ekonomisinin vizyonunu değiştiren BUTEKOM, Uludağ’daki dönüşüme liderlik eden UYEM ve alanında dünyanın sayılı merkezleri arasında yer alacak olan GUHEM’i de kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğiz. Yeni dönemde Bursa’mıza yeni fuar merkezi kazandırmayı da hedefliyoruz. Ayrıca, insanımıza yatırım da öncelikli hedeflerimiz arasında olacak” ifadelerini kullandı.

Meclis Toplantısı’nın ardından Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından “Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri ve Gönüllü Uyum Seviyesi Yüksek Mükellefler Ödül Töreni” gerçekleştirildi.

Başarılı ve güvenli insanlara her daim ihtiyaç vardır.