Plaza Turizm, çeyrek asırdır Bursa’da turizm sektöründe kesintisiz hizmet veriyor. 135 personeliyle her türlü toplantı organizasyonu, bayi toplantıları, yurt dışından gelen yabancı misafirlerin ülkemizde alacağı hizmetler, yurt içi ve yurt dışı turlar ile uçak bileti satış hizmetlerini konusunda adından sık sık bahsettiriyor.

Türkiye genelinde Bursa, Antalya, Ankara ve İstanbul’daki ofisleriyle hizmet veriyor. 

Yurtdışında ise; Dubai, Londra, Mumbai, Kuveyt, Beyrut, Bakü  ve Yeni Delhi ofislerinde hizmetlerini devam ettirmekte.

Turizm adına özel projenin detaylarının paylaşıldığı toplantıya UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, UÜ Rektör Yardımcısı Fikri Pala, Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdal Can, Plaza Akademi Başkanı Murat Saraçoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Üyesi Remzi Bat ve AMADEUS Türkiye Genel Müdürü Eric Willems katıldı.

Basın toplantısında turizm sektörüne uzman yetiştirmek üzere 3-7 Temmuz 2017 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampüsü’nde gerçekleşecek kursla ilgili bilgiler aktarıldı bize.

Plaza Akademi ile proje ortakları Uludağ Üniversitesi, Amadeus, Türsab, Bursa Valiliği, Bursa İl Turizm müdürlüğü destekleriyle turizm sektörüne nitelikli personel yetiştirmek için ‘Rezervasyon ve Biletleme Eğitimi Sertifika Programı’ ücretsiz olarak düzenlenecek.

Lisans ve önlisans programlarından mezun duruma gelmiş öğrenciler ile turizm alanında çalışmak isteyen gençlere yönelik bir hafta tam gün sürecek eğitim kursu verilecek.

Küresel seyahat endüstrinin ileri teknoloji çözümlerinin önde gelen sağlayıcı ve işlemcisi olan, dünyada 190’dan fazla ülkede 15 bin 200 kişilik kadrosuyla havayolları, oteller, demiryolları ve deniz taşımacılığı gibi alanlarda, turizm acenteleri ve web siteleri gibi seyahat satan kurumlara ve seyahat yönetimi yapan şirketlere teknolojik ürünler sunan ve çözüm ortaklığı yapan Amadeus’tan sertifika alan gençler Bursa turizminin neferleri arasında yerini alacak... Böylece turizm acenteleri otel sayısında artış yaşanan Bursa'da nitelikli personel eksikliğinin giderilmesi adına güzel bir projeye imza atılmış olacak...

Kurs sonunda yapılacak sınavla başarılı olanlar Amadeus tarafından dünyanın her yerinde geçerli sertifikalarına kavuşacak.

İlk üçe girerek derece alanlar aynı zamanda Plaza Turizm bünyesinde istihdam edilecek.

Malum ülkemiz işsizlikle mücadele ettiği bir dönemde karınca kararınca destek olan her kuruma teşekkür gerek. Bu tür projeleri her sektör kendi ihtiyacına göre hayata geçirdiğinde işsizlik rakamları tek haneye düşer... Bu konuda İŞKUR ve KOSGEB'in yapacağı iş birliği hedefe ulaşmada daha kolaylıklar sağlayacaktır...

Bir yerden başlamak gerek, bugün başarılı bir işgören, yarının iyi bir işvereni olur…