Harun Tekin, bu sezon kalesine isabet eden 62 şuttan sadece 10 gol yerken, kalesine atılan son 5 penaltıyı da kurtardı. Genç file bekçisi Bursaspor formasıyla inanılması güç bir rekora gidiyor. Harun sayesinde, Bursaspor’a penaltı atılırken dahi gülümsüyoruz…  Üç maç sonra yeniden üç puanı güç olsa da cebe attık. İlk beş yarışımız devam ediyor.

Deplasmanlarda henüz galibiyeti bulunmayan Rizespor  oyunu kendi sahasında kabul ederek özellikle  ilk yirmi dakikadan sonra dengeyi kurdu ve  altı net pozisyona girerken bir de penaltı kaçırdı.  Sanki  Rizespor 5. biz sonlardaki takım gibiydik.

 İkinci yarı  futbol adına zevkli, heyecanlı, temposu yüksek keyifli bir maça şahit olduk. 20 dakikalık  pas yüzdesi  yüksek tempolu oyun 65 ve 68 dakikalarda meyve verdi.  Sercan ile Batalla’nın pasını filelerle  buluşturan Deniz  hem kendinin hem de  takımın üzerindeki baskıyı kaldırdı.  Maçın  son anları nefes kesti.  Sanki  şampiyon olduğumuz seneki  BJK maçının sonlarını yaşadık. 

Kadroda bir son kupa maçının golcüsü Necid ve orta alanda savunma gücümüz Faty yedek, Jorquera  ve Kubilay sahada. Hamza hoca bildiğini okuyor ve üç puanları topluyor…

Vakıfköy tedrisatından geçmiş Oğulcan elini , belini sallaya sallaya  maç boyunca  savunmamızın başına bela oldu.  İlk yarı Del Vale’nin Aziz’in yardımına gelmemesi  bunda  pay sahibiydi. John  oyuna girince  etkisi azaldı.  

İlk yarı sıfır pozisyon en az 5 pozisyon veren bir takıma sihirli el  değiyor. İkinci yarı oyuna hızlı başlayan  Bursaspor, Rizespor oyuncularının başını döndüren Batalla ve Jorquera ikilisinin ikinci yarıdaki 20 dakikalık şahane oyunu,  hem üç puanı hem de iki gol atan Deniz’i kazandırdı.   Jorquera’nın milimetrik  nefis pası Batalla variydi…   

Bu maçta Sivok ve İsmail savunmada süper oynadı. Kolay penaltı yaptırsalar da kritik  toplar kestiler üst düzey oynuyor  saygıyı hakkediyorlar.  Harun ile birlikte  Batalla  Jorquera ve pas yüzdesi en yüksek oyuncu olarak  Merter’in  bu maçtaki akıllı  disiplinli  oyunları  alkışı hak etti.   

Elimizdeki oyuncular ile  kapanan takımları açmakta zorlanıyoruz. Kapalı takımları açmak için dışarıdan atılan şutlar (sadece 11 de 2),  ceza sahasına sürpriz topsuz oyuncuyu topla buluşturmak (en iyi olduğumuz), çalımla adam eksiltmek ve kenarlardan isabetli orta (Bu maçta 18 ortadan 4 isabetle  çok başarı düşük) atabilmek gerek.  

Transfer mi dediniz?  Oyun sistemi oturmuş Bursaspor’a  gelecek oyuncuların,  takım disiplinine uyan,  Batalla’nın yükünü paylaşacak yetenek ve üretkenlikte  amele gibi  çalışan özellikte ve ucuz olmalı. O da zor görülüyor….

Buna rağmen lider ile 7, ikinci ile  5, üçüncü ile 2 dördüncü ile 1 puan farkımız var. Şimdi sevinme zamanı… Bu hafta BJK  maçından  gelecek bir  galibiyet, Bursa’nın kenetlenmesi ve  seyirci sayısının 40 binlere çıkmasıyla desteklenip Bursaspor’umuzun  şampiyon adaylığı demek…

İyi futbola puan verilmiyor.  Üç puan demek para demek, moral ve huzur demek. 

Hadi hayırlısı….