Süper Lig şampiyonluğu gören, Türk futbolunun çınarı *Bursaspor'un köklerine kezzap dökenler*amacına ulaştı ve borcu eski parayla katrilyona dayanan yeşil-beyazlı takım, ligin bitimine 1 hafta kala alt lige düşmeyi garantiledi(!)

Yazıklar olsun;
Sezon başında yapılan hatalarla kulübün borcunu katlayıp, TFF 1.Lig için bile yetersiz kadro oluşturanlara, futbolcu bile diyemeyeceğimiz çöplere forma giydirenlere, çapsız antrenörleri takımın başına getirip, çamaşır değiştirir gibi teknik adam değiştirenlere, ara transferde satılan genç futbolculardan gelen bonservis bedellerini cebine atıp, kaçanlara, Bandırmaspor ile oynanan kader maçında, hırstan yoksun, ruhsuz, karaktersiz, beceriksiz ve yenilgiye isyan etmeyen bir oyun ortaya koyan oyuncu grubuna...

Eserinizle gurur duyun,
3 milyonluk bir futbol kentini ne hallere düşürdünüz?
Bir yanda, katrilyonluk bir borç yükü,diğer yanda müşterisi olmayan/gözden uzak bir ligde oynama mecburiyeti..
Zor dostum zor!

TRT spikerine, “Bir ilçe takımı olan Bandırmaspor’a play-off’ta, Süper Lig şampiyonluğuna ulaşmış Bursaspor’a da yeni liginde başarılar diliyoruz” dedirtenler, vicdanınız rahat mı, kafanızı yastığa koyunca gönül rahatlığıyla uyuyabilecek misiniz?

Transferler üzerinden kişisel menfaat sağlayarak, kulübü hesapsız/kitapsız borçlandırarak Bursaspor'u darağacına gönderip ipini çekenleri, Bursaspor’a armaya/formaya sevdalı gerçek Bursasporlular asla affetmeyecek!

***

Eğer, sayısız gol fırsatı yakalayıp gole çeviremediğimiz pozisyonları hovardaca harcamasaydık, Bandırmaspor'u yenerek ligde kalma umutlarımızı son maça taşıyacaktık.

Kim tahmin edebilirdi ki; maçın ilk dakikalarında acemi kaleci Canberk’in iki gole davetiye çıkaracağını. Sonrasında oyunda üstünlük sağlayıp ultra beceriksiz saatçi Pedro’nun, Bruno’nun, Burak’ın,Ayarsız Hasan’ın,Cenk Şahin’in kaçırdığı net gol pozisyonlarına isyan edeceğimizi. ‘Futbolun adaleti’ yok mu dediğimiz anlarda,1.5 dakika içinde önce Burak, ardından Bruno'nun golleri ile ilk yarıda beraberliği yakalayacağımızı...

***

İkinci yarıya başlarken maçı kazanacağımıza dair umutluyduk doğrusu da yine kaçırdığımız gol pozisyonları ile Bandırmaspor'un *güreşçi görünümlü kalecisi Gökhan'ı* maçın yıldızı yapmayı başardık. Futbolda ‘atamayana atarlar’ kuralı bir kez daha işledi ve biz dünyaları kaçırırken, Bandırmaspor’un etkili kontra ataklarına engel olamadık. Nitekim, Abdullah’ın sol kanattan ortasına Luca Capan ve Mehmet Erdem'in arasında yükselen Osmajiç  kafa darbesiyle, kalesinde serçe gibi uçmaktan başka bir marifeti olmayan Canberk'i avlarken, Levent'in korner atışında ise, kalabalık defans arasında topa vuran Lokman fişi çeken isim oldu.

90+ oynanırken, Acolatse’nin düşürülmesiyle kazanılan penaltıda Pedro'nun atışını kaleci Gökhan önlerken, penaltının yanı sıra kurtardığı sayısız gol pozisyonu ile de Bursaspor’un ‘idam fermanını’ imzalamış oldu.

***

Neticede, bir sezon boyunca hatalı/kasıtlı yönetim yanlışlarıyla, ‘keşke açılmasaydı’ dediğimiz transfer hovardalığıyla oluşan kadroyla, yetersiz teknik adamlarla kendi ayağımıza sıkıp,  Süper Lig’den sonra camiaya yakıştıramadığımız TFF 1.Lig’de bile tutunamadık maalesef...

Eğer, Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim desteği devam etmezse kulüp üzerindeki borç yükü nedeniyle Türk futbolunun 59 yıllık çınarı Bursaspor’un geleceği karanlık!

Acı ama gerçek...

Bursaspor camiasına geçmiş olsun*.