Siyasette zamanın ne kadar uzun ve de ne kadar kısa olduğunu herkes bilir. Bazen bir saat çok uzundur bazen de yıllar çok çabuk geçer. Malum 2023 yılının yaz başında seçim var. Bence bu seçimin nasıl olacağı kesinlikle net değil. Zira iktidarın da muhalefetin de kendine göre hesapları ve planları var. İşte bu hesap ve planlar dahilinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmesi halinde yapacaklarını başlıklar halinde açıklarken, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan da yaptıklarını halka anlatıyor. Lakin son dönemde her iki liderden de farklı adımlara hep birlikte şahit oluyoruz.

            Kılıçdaroğlu’nun iktidara geldikten sonra öğrenci kredilerinin faizlerinin silecekleri yönünde açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu faizlerin silindiğini müjdeledi! Daha önce de muhalefet liderinin bazı vaatlerini AK Parti hükümeti olarak hayata geçiren Erdoğan’ın bu tavrı seçime yönelik hamle midir bilinmez ama üniversiteden mezun olan gençlerin mutlu olduğu kesin.

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hafta başında iktidara gelmesi halinde yine yapacakları bir vaadini açıkladı. Evinin mutfağında çektiği videoyu sosyal medyada paylaşan Kılıçdaroğlu; "Güzel günler yakın. Geçiş döneminde de mücadeleyi elden bırakmıyoruz. Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının hemen ardından da ÖTV konusunda yetki bakanlar kurulundan alınıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devredildi. Resmi gazetede yayınlanan  ‘vergi oranı ve yetki’ başlıklı maddede düzenlemede  ‘Bakanlar Kurulu’ ibaresi ‘Cumhurbaşkanı’ olarak değiştirildi. Bu ne demek oluyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan otomotiv satışında uygulanan ÖTV’yi sıfıra da indirebilir, arttıra da bilir.

            Bakalım Kılıçdaroğlu’nun açıklaması ve sonrasında Erdoğan’a devredilen ÖTV yetkisi karşımıza nasıl bir karar çıkaracak. Bir sabah bide bakmışsınız otomotivde ÖTV sıfıra inmiş. Olur mu? Bence neden olmasın… Peki böyle durum olursa buradan kim karlı çıkar? Tabi halk…