Geçmişimizin zengin ve bir o kadar da ilginç isimlere sahip yemek listemize kaldığımız yerden devam ediyoruz. 17). Ciğer Tava: Günümüzün de vazgeçilmez menüsü olan bu çeşit bilindiği gibi, una bulanmış ciğerler kimyon ve karabiber ile harmanlanıyor. Ben ciğerleri önce sütte yarım saat kadar bekletip süzer ondan sonra kızartmaya geçerim. Eskilerimizin tarifinde piştikten sonra üzerine limon sıkın denir. Farklı sunumlarda yemek, değişik tatlara ilgi duymaktan zarar gelmez, sonuçta yemek. 18) Paça Böreği: Kuzu paçasıyla yapılan etli börek. Nede olsa zengin Osmanlı mutfağı, böreğinde bile sebze olacak değil ya mutlaka tabi ki de et olacak.  Dünya ya 600 yıl hükmetmiş koskoca bir devletin mutfak kültürü de şanına yakışır olmuş. Günümüz de dahi Dünya ya yemek kültürü ile de halen adından söz ettiren koca tarihi çınar gibi bir ulusun nesliyiz bizler. 19) Düğün Çorbası; Sadece düğünlerin değil tüm davetlerin olmazsa olmazı olan bir çorbadır. 20) Kavun Dolması; Yok artık dedim yani. İnanın adını yeni duydum. 21) Babaganuş; Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve bibere verilen ismin havasına bakar mısınız. Bizim kırk yıllık közde patlıcan olmuş Babaganuş. Severek sıkça yaptığımız mezelerden biridir. Bayılarak yerim. 22) Baklalı yaprak sarma; Tokat yöresinden gelme, Özel bir lezzet. 23) Tavuk Kebabı; Haşlanmış tavuğun üstüne soğan suyu ile seyretilmiş yoğurt sürülerek Kızartılan tavuk, maydanoz ile süslenir. 24) Vetrika; kavrulmuş un hamur haline getirilir içine yumurta katılarak, küçük bezelere bölünüp, isteğe bağlı, kıymalı - peynirli yapılır. Fırında pişirilir. 25) Yoğurtlu Şalgam kızartması; Un ve yumurtaya batırılan Şalgam zeytinyağı ile Kızartılır. 26 ) Paça Yahnisi; Dana yada kuzu paçası nohut ve bol soğanla buluşur. 27) Hums Lokması; Kuş üzümlü, çam fıstıklı ve tarçınlı nohut ezmesi. 28) Pastırmalı yumurta; Bunu kim bilmez, yemeyen kimse yoktur. En kolay, en lezzetli mis tat.Sotelenmiş soğan ve tereyağı, çemeni ayrılmış pastırma ve birkaç damla sirkenin yarattığı Mucize lezzet. En sevdiklerim arasındadır. 29) Balkabağı Dolması; Çamfıstığı, soğan ve pirinç kıyma ile karışıp kendisini Balkabağın içinde bulur.Hiç denemedim ve yemedim.Yememde. 30) Kaymak Baklavası; Adı gibi kaymaklı lezzet. Bulursan yiyebilirsiniz. 31 ) Patlıcan Silkmesi; Yenmesi gereken zeytinyağlı soğuk meze. 32) Lor Köftesi; Adı üstünde  lor, maydanoz, yumurta ve tereyağının bir arada buluştukları lezzet bombası. 33) Yoğurtlu Şiş Kebap; Et suyu ile ıslanmış pideler, ızgarada pişmiş etler ve sarımsaklı yoğurtla birleşir. 34) Kadın budu Köfte; Malum kadını çok sevdikleri için, sevdikleri bir isim koymuşlar yemeğe. 35) Bumbar ve Şirden; Doğuda severek yenilen, hayvanın bağırsak bölgesinden yapılan et yemeği. Henüz bana yemek kısmet olmadı. Olsada yiyebilsek. 36) Papaz Yahnisi; Dana etiyle, bol soğanın buluştuğu lezzet. 37) Patlıcanlı Pilav;  38) Peynir Lokması; 39) Patlıcan Mücveri; Tereyağında Kızartılan Patlıcana kıyma eklenir. Kabak Mücveri olurda, Patlıcanın Mücveri olmaz mı? 40) Buğdaylı Balık Çorbası; Boğazın levrekleri keşkeklik Buğday ve sirke ile pişer. Nane ve maydanoz ile süslenir. 41) Hurma Kebabı; 42 ) Arefe Köftesi; Kuzu kıyması, anason kimyon soğan ve bulgur ile yoğrulur. Tabi ki sadece Arefe günü yenmez.Ne zaman istersen ye.Adı Arefe. 43) Saygılar…