Şehrimizin gerçekten de mihenk taşlarından olan Osmangazi, Bursa’da önemli olduğu kadar ülkenin de sayılı ilçeleri arasında boy gösteren konumda bulunuyor.
Belde belediyelerinin de kapanmasının ardından nüfusu da sınırları da oldukça genişleyen Osmangazi’de yapılan hizmetler ilçe halkı kadar diğer bölgelerdeki Bursalıları da sevindiriyor.
Unutulmaz eserlerin başında Panorama Fetih Müzesi geliyor mesela… Mustafa Dündar’ın vizyonuna yakışır düzeyde bir çalışma…
Olağanüstü bir ilgi gördü… Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı, o günden beri milyonu aşkın ziyaretçi müze kültürünün ne olduğunu da öğrenmiş bulundu.
Bunun gibi ilçe genelinde nice katma değerli bir projeye imza attı Dündar…
Projeleri olduğu kadar medyaya olan destekleri de kıymetliydi… Yerel basının ayakta kalması için yoğun bir mücadele veriyor ekibiyle… Başkan Yardımcısı Erkan Albayrak’ın da katkılarını unutmamak lazım elbette, Nazmi Güldemet de en az onlar kadar sürecin içerisinde inisiyatif alarak ciddi destekler veriyor.
Osmangazi sadece Bursa’da değil ününü yurtdışında da taşıyor.
Balkanlarda da büyük bir sevgi toplayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kardeş şehir Bosna-Hersek’in Stari Grad Belediyesi tarafından 2014 yılında şehre yaptığı katkılardan dolayı ‘Altın Sebil Onur Ödülü’ ile ödüllendirilmişti.
Hakkıdır… Liyakat sahibi insanlar ödüllerine kavuşunca, ayrı bir onore oluyor insan…
Osmangazi Belediyesi'nin kardeş şehirlerinden olan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ‘Altın Sebil’ ödülleri sahiplerine gitti.
Şehre katkı sağlayan kişi, kurum ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine verilen ödüller için düzenlenen törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  konuk olarak katıldı.
Başkan Dündar, Stari Grad Belediyesi ile 2007 yılında imzalanan protokolün ardından başlayan kardeş şehir ilişkilerinde, 2008 yılından itibaren teknik iş birliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı anlamında ciddi ilerleme kaydettiklerini belirtti. Başkan Dündar,  “Stari Grad, yani ‘Eski Şehir’, Saraybosna’nın en güzel kentlerinde biri. Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Osmanlı’dan günümüze kadar gelen bir Türk şehri...  Osmangazi Belediyesi, kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Stari Grad Belediyesi ile birlikte şehrin kalbi olan Başçarşı ve meydanın eskimiş olan altyapısı yenilendi. Yaptığımız bu hizmetlerden dolayı 2014 yılında ‘Altın Sebil’ ödülü aldığımız kardeş belediyemizin ödül törenine bu yıl da onur konuğu olarak katıldık” dedi. 

Stari Grad Belediye Başkanı İbrahim Hacibayriç de, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin birlikte yaşadığı bir Avrupa şehri olduğunu söylerken, kardeş şehirleri Osmangazi Belediyesi’nin maddi ve manevi her konuda her zaman yanlarında olduklarını söyledi.
Osmangazi Belediyesi’nin tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz…