Her ne amaçla olursa olsun, makul gerekçesi de, yasalara uygun sebebi de kabul edilemez!

Bir OSB'de boş bir arsa varsa,

  1. a) Bu arsa bir şahsa aitse ve boş duruyorsa,
  2. b) Bu arsa OSB'ye aitse ve boş duruyorsa,
  3. c) Bu arsa devlete aitse ve boş duruyorsa,

Ve...

Yatırım yapacak olan sanayici, arsa fiyatlarının yüksekliğinden dolayı yatırım yapamıyorsa, istihdam sağlayamıyorsa, ürün yelpazesini genişletemiyorsa...

Arsa sahibi kim olursa olsun, ister şahıs, ister OSB, isterse de devlet olsun, biz bu işe ihmal desek de, siz buna BAŞKA BİR ŞEY deyin ki, bizim başımız sıkıntıya girmesin!

Ağır mı oldu?

Tanıdığım onlarca sanayici arsa fiyatlarının pahalılığından dolayı, OSB'lere gelemiyor, imkanlardan faydalanamıyor ve mahalle aralarında, yol kenarlarında üretmek için didiniyor, yırtınıyor, mücadele ediyor.

Bundan dolayı, ağır olmadı!

Öyle bir dönemden geçiyoruz ki, bu dönemde, kurum taassubunu değil, ülke menfaatini gözetmek durumundayız, üretmek zorundayız, istihdam sağlamak, ihracat yapmak mecburiyetindeyiz.

Gerekiyorsa, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan TSE'nin arazisi de yeniden değerlendirmeye tabi tutulmalı, hizmet sektörü değil, üretim sektörü OSB'lerde yer almalıdır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa VARANK'ın, bayramdan önce açıkladığı destek ve önlem paketindeki, arsa tahsisi bölümü de sanayide bayram havası estirdi.

Devlet, sanayiciye arsaları bedava versin demiyoruz!

Uzun vadeli olarak arsaları tahsis etsin, sanayici üretsin, istihdam sağlasın, ihracat yapsın, bu ülkenin kalkınmasın da daha çok rol alsın.

Ankara Yolu’nun altında 3-4 katlı binalarda, sokak aralarında üretim yapan KOBİ, dünya ile rekabet ediyor ama maalesef o sokak arasında, yurt dışından gelen misafirlerine de mahcup oluyor!

İfade ettiklerimizi KOBİ mensupları daha iyi anlar. Bu insanları devletin dinlemesi, bunların problemlerine süratle çözüm bulması gerekmektedir.

Bakanlığın en son açıkladığı destek ve önlem paketi, bir fırsat olarak büyük bir beklenti oluşturmuştur. Bu uygulama ile ÜRETEN TÜRKİYE-YÖNETEN TÜRKİYE vizyonunu yakalayacağımıza inanıyoruz.

OSB'lerde fabrika kiralayan KOBİ'ler var. Metrekareye göre, aylık yüksek bedeller ödeyen KOBİ'leri de devletin görmesi gerekiyor.

Ne demek kiralık fabrika?

Daireni kirala... Aracını kirala... Bunlar özel mülkiyettir ve bu işe devlet de karışamaz...

Ama!

Devlet, arazisini OSB'ye devretmiş, niye?

Birileri rant elde etsin diye değil!

Sanayici üretim yapsın, istihdam sağlasın, ihraç etsin, bu ülkeye döviz girdisi sağlansın diye...

Bizce, OSB'deki arazi özel mülkiyet kapsamında değildir ve üretim yapmayan fabrika sahibi, uygun şartlarda bu fabrikayı OSB müdürlüklerine devretmeli ve OSB müdürlükleri de bu fabrikaları, üretim yapacak olan sanayiciye uygun şartlarda satmalıdır.

OSB'lerde sanayici olmalıdır. OSB'lerde rantiyeci bulunmamalıdır!

Yazacak çok şey var, ama yerimiz dar!..