Organize Sanayi Bölge Müdürlüklerinin görevi yeniden belirlenmeli, mevcut görevleri hizmet birimlerine devredilmeli ve buralarda sanayi uzmanları görevlendirilmelidir.

Bu uzmanlar, devlet adına yatırımları analiz etmeli, yatırımcıların ilgisini çekecek projeler üretilmeli, her yatırım OSB'lere alınmamalı, ihtisaslaşma sağlanmalıdır.

Ve bu uzmanlar, yüksek teknolojili ürünler üretilmesi ve bu ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi için sürekli sahada olmalı ve gece karanlığında mum ışığı ile kayıp bir eşyayı arayanlar gibi, yatırımcı aramalı ve teşviklerden yatırımcıyı haberdar etmelidir.

OSB Müdürlüklerinin görevi, kanalizasyon açmak, yol tamir etmek, ağaç dikmek, yeşil alan oluşturmak, çim ekmek, çim sulamak, parke döşemek, park yapmak, çöp toplamak, sosyal tesis işletmek olmamalıdır!

Bu hizmetler belediyelere devredilmeli ve bu hizmetleri ilgili belediyeler gerçekleştirmelidir...

Ayrıca OSB Müdürlükleri, iş ve işçi bulma kurumu gibi görev yapmalıdır.

Dememiz o ki; OSB'ler, adından da anlaşılacağı üzere daha üst seviyede organize olmalıdır...

Ve de; OSB Müdürlüklerinin görev tanımları yeniden düzenlenmelidir...

Sanayi uzmanları, OSB'lerde görev almalıdır.

Bu uzmanlar, yerli ve yabancı yatırımcıyı OSB'lere çekebilmek için, gece gündüz, yurt içinde ve yurt dışında mekik dokumalıdır.

Devletin vermiş olduğu tüm teşvikleri, OSB'lerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına bire bir ziyaretler düzenleyerek anlatmalıdır.

Çöp toplamak belediyelerin işidir!

Kısaca;

a) Devlet, bedelsiz arsa teşvikini daha çok yaygınlaştırmalı.

b)Yüksek teknolojili ürün üretmek için yatırım yapan sanayici, beş yıl süreyle tüm vergilerden muaf tutulmalı.

c) OSB Müdürlüklerinin görev tanımları yeniden yapılmalı.

d) Sanayi uzmanları OSB'lerde görevlendirilmeli.

***

ELEŞTİRİLER

Yukarıda okuduğunuz yazıyı yazdıktan sonra, OSB Bölge Müdürü , OSB başkanı, OSB Yönetiminde görev yapan işinsanı ve OSB'lerde bulunan sanayici arkadaşlarımızın görüşlerine baş vurduk...

Açık açık yazalım...

Yazının tamamından kimse memnun kalmadı, herkes mutlaka yazının bir bölümünü eleştirdi.

Özellikle OSB Bölge Müdürü arkadaşımız, yayınlamaya değer görmedi.

OSB Başkanı dostumuz, yazının "OSB UZMANLARI" bölümünü beğendiğini, buna ihtiyaç olduğundan bahsetti.

OSB'de bulunan sanayici arkadaşımız, OSB de bire bir ziyaretle bilgilendirmenin yapılması gerektiğinin altını özellikle çizdi.

OSB Yönetiminde bulunan sanayici dostumuz, mevcut yapı değiştirildiğinde, yapının hantallaşacağını söyledi.

Gelen eleştiriler ana hatlarıyla böyle, ifade edilenlerde şöyle;

" Sanayi uzmanları burada  ne yapacak, onların  görev tanımları ne olacak?"

"OSB' de her birim deki  insan  envanteri  20  yıllık  30 yıllık  bunlar sanayi uzmanı değil mi?

"Sanki bu işi  belediyeler  çok mu iyi yapıyor."

"Zaten  OSB'ler de bu tür  hizmetler  OSB  Bölge Müdürleri  kontrolünde  konusunda  uzmanlaşmış  özel sektör  tarafından  yapılıyor."

"Biz yeni yağan  yağmur suyu  debilerine  uygun yağmur  suyu  kanalarının  kararını hemen alıp bir  hafta içinde  yeni hatlar  döşeme  işine  başlıyoruz. Ver belediyeye,  siz  değil  ama torunların belki görür  o işin yapıldığını ."

"Kesinlikle  hiçbir  hizmetin belediye ye  devredilmesini istemeyiz. Bu başa  dönmek olur .OSB'lerde  4562 sayılı yasa çıkmadan  önce  yani OSB bağımsızlığını kazanmadan önce  belediye ye  bağlı  değil mi idi. Hangi iş yapıldı. Bu belediye sevdasından  vazgeç, senin  düşüncen  Avrupa  tipi belediyelerde  olur,  bizde değil."

Biz teklif ettik...

Siz okudunuz...

Memnun olanda olacak, bu yazıdan rahatsız olan da bulunacak!

Bu konudaki görüşümüz net...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

GAZİ MESLEKİ TEKNİK ANADOLU LİSESİNE OKULUM TEMİZ BELGESİ

Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan kriterleri sağlayan ve denetimleri tamamlanan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi “Okulum Temiz” Belgesi ile belgelendirildi.

Belge Törenine; Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu ve MEB yetkilileri katıldı.

https://statik.tse.org.tr/upload/tr/resim/haberyonetimi/dsc_9074_10022021124657_419_295.jpg

Törende konuşan TSE Başkanı Şahin, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Okulum Temiz” belgesi teslim törenine katılmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Okulum Temiz Belgelendirmesinin okullara sağlayacağı bazı avantajlara değinen Şahin, “Öğrencilerimizin ulaşımlarını sağlayan servisler dahil okula girişten itibaren derslikler, oyun alanları, laboratuvarlar, öğretmen odaları, yemekhaneler, yatakhaneler vb. bölümleri içerecek şekilde hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrolüne yönelik faaliyetlerin planlı olarak sürdürülmesi sağlanacak. Böylece çocuklarımız hijyen şartları en üst seviyeye taşınmış, salgından etkilenmemiş güvenli ortamlarda eğitim ve öğretim hayatına devam edeceklerdir” dedi.