Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) ve Nilüfer Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (NİLSİAD) birlikte düzenlediği ‘Değerler Buluşuyor, Tecrübe Konuşuyor’ seminerlerinin 4’üncü konuğu Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya oldu.
Başarısının sırları ve sektörün geleceği hakkındaki görüşlerini sanayicilerle paylaşan Şankaya, başarısının en büyük sırrının önce insana değer vermek olduğunu söyleyerek, çalışanların verimliliğini artırmak için bu tarz yöntemleri tercih ettiğini belirtti. 
Yeşim Tekstil için kreşin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Şankaya, Türkiye’de çoğu kurum ve firmada kreş yokken, 31 yıl önce kreş yaptıklarını ve böylece kadın işçileri hem firmaya çekmekte, hem de kadın işçilerinin, işlerine odaklanarak, daha verimli çalıştıklarını söyledi.
Şankaya’nın üzerinde durduğu diğer bir önemli konu ise, tekstil sektörünün geleceğiydi. Şankaya’ya göre, tekstil oldukça dinamik ve gelişmekte olan bir sektör. 19 milyar dolara yaklaşan ihracat da bunun işaretlerinden biri. Fakat Şankaya, büyük oyuncuları Türkiye’ye çekmek için sektörün büyümeye, Ar – Ge ve inovasyona yatırım yapmaları tavsiyelerinde bulundu.
Umarız ki Şankaya’nın bu değerli tavsiyeleri, sanayicilerimiz için faydalı olur. 
Her ay Bursa’nın önemli değerlerini sanayicilerle buluşturan NOSAB ve NİLSİAD’ın bu güzel etkinliğinin gelecek konuğu ise Aktaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Aktaş olacak.

MEME KANSERİNE ‘PEMBE’ FARKINDALIK
Özel Hayat Hastanesi, topluma dokunan konularda yaptıkları etkinliklerle her zaman takdiri hak eden, Bursa’nın en önemli sağlık kuruluşlarından biri.
‘Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklere Özel Hayat Hastanesi de, meme kanserinin rengi olan ‘pembe’yi ön plana çıkararak başladı.
Etkinliğin ilk gününde, hastanenin girişinde farkındalık için pembe kurdeleler takılırken, personeller de pembe renkte kıyafetler ile hizmet verdi. Bunun yanı sıra bekleme salonunda oluşturulan ve meme kanserine dikkat çekmek için hazırlanan 'pembe koltuk' ile de ay boyunca meme kanserine ilişkin bilgilendirmeler yapılacak.
Dünyada 2 milyon 88 bin meme kanseri hastası olduğuna dikkat çeken Özel Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Ahmet Özkul da, meme kanserinden korkmamak gerektiğini vurgulayarak, erken tanı sayesinde meme kanseri tedavisinde başarı oranının yüzde 90’ı bulduğunu söyledi.
Meme kanseri riskine karşı, 40 yaşını aşmış tüm kadınların, senede en az bir kez mamografi çekimlerini yaptırmaları gerekiyor. Sayın Özkul’un da vurguladığı gibi, erken tanı hayat kurtarır.

TÜRK DİLİNİN KORUYUCUSU OSMANGAZİLİ MİNİKLER
Türk Dili Bayramı, Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül 1932 tarihinden beri kutlanıyor. 
Özel Osmangazi Okulları da bu önemli tarihi unutmayarak, diline sahip çıkmanın önemini vurguladıkları renkli bir etkinlik düzenledi. 
Ellerinde pankartlarla bir yürüyüş düzenleyen Özel Osmangazi Okulları öğrencileri, Bursalıları diline sahip çıkmaya çağırdı.
Dil, din, kültür ve tarih bir milleti, millet yapan en önemli değerlerden. Özel Osmangazi Okullu yöneticilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini bu hassasiyeti gösterdiği için tebrik ediyorum.