‘Terörist Değiliz, Taraftarız Biz’protestosuna tüm stat katıldı. 90 dakika boyunca saha kenarında yedek oyuncularınantrenör eşliğinde ısınıyor olmasına ilk kez şahit oldum! Demek ki Le Guen ve Fransız futbol disiplini böyle bir şey.

Sadece 12 dakikada tarlaya dönen yeşil zemin ise gözlerimizi yaşarttı doğrusu. ‘Dünya çapında stat yaptık’ deniyor,fakat oyuncular sakatlanıyor! Çok yazık…İki sezonda da saha zeminini yaptıramayan, Bursaspor’umuzun tarlada oynamasını sağlayanlara teşekkürler!

Alanyasporgeçen hafta kendi evinde 3, bu hafta da bizden 3; toplamda iki haftada 6 gol yedi. Wagner Love ve Mbilla’yı takımdan çıkar kadro kaliteleri dip yapar. Buna rağmen özellikle 2. yarı öldük öldük dirildik. Batalla, 2-2 sonrasında baktı iş başa düştü sazı eline aldı. Son 10 dakikada üç tane yüzde yüzlük pozisyon hazırladı ve sonunda attığı nefis uzun topuDelarge kaleye gönderince tüm Bursa derin bir oh çekti.

Gerçi her şer’de bir hayır vardır misali birinci attığımız golde zeminden Badu’ya gelen asist işimize yaradı! Barış sakatlanana kadar çok iyi idi. Sakatlanıp çıkınca Ertuğrul’un  gireceğine Bursaspor’da en son sağ bek oynayacak olan Badu sağ beke çekildi. İlk yarının yıldızı Badu, ikinci yarı yaptığı ıska ile 2.nci golü yememize neden oldu.  Orta saha anında çöktü. Takımı ileri taşıyan tek adamı sağ beke çekmek ne demek!

Le Guen maçı bu hatalı değişikliği nedeniyle neredeyse veriyordu!

Kubilay da bu çatırtıda yem oldu!..

Yol yakınken Kubilay Avrupa’da bir takıma kiralansın. Bu çocuk bu takımda yok olacak. O da bunu hızlandırıyor. Seyirciyi alkışlamak ne demek? Birileri bu genci uyarmalı. Seyircimiz maç içinde sporcu yuhalama işinden vazgeçmeli. Diğer oyuncularda  etle kemikten, etkileniyorlar. Demoralize olup oyundan düşüyorlar.  Bu maç gösterdi ki takım oyuncularımıza psikolojik destek eğitimi verilmeli. Seyirci baskısını yenmek kolay değil… Seyircimiz rakibin moralini bozacağına bizim oyuncunun moralini bozmaktan vazgeçmelidir.

Titi ve Ekong uyumu vasat. MbillaEtame ve Wagner Love’yi 2. yarı tutamadılar.  Ekong’un zamana ihtiyacı var. Yediğimiz gollerde ve bazı pozisyonlarında aksadılar ve hatalılar. (Orta saha kurgusu bozulduktan sonra) Fizik olarak ikisi de iyi. Ancak basit hata yapıyorlar.

Takım İyi fakat planlı çalışılmış hücum organizasyonumuz yok! Şut fakiriyiz…

Store’aklima taktırılmalı. Bu seyirci bunları hak etmiyor…  Sanki eski kaplıca’da eşek terletene girmişsin gibi anında çıkıyorsun dışarı.

En iyilerinden biri Kubilay yuhalanabiliyorsa oradan hangi genç cesaretini toplayıp seyirci karşısına çıkabilecek. Harunve Barış dışında 9 yabancı oyuncu ile sahaya çıkılması enteresan. 

‘Delilik aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemektir’demiş Einstein.