Geçtiğimiz dönemlerde Yalın Hastane, Artroplasti, Obezite Sempozyumları ve Workshopları düzenleyen Özel Medicabil Hastanesi, son olarak 2’inci Uluslararası UBE Omurga Cerrahisi Kursu’na ev sahipliği yaptı.
Özel Medicabil Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı ve Türkiye UBE Omurga Cerrahisi Derneği Başkanı Doç. Dr. Hayati Aygün, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı ve Güney Kore UBE Omurga Cerrahisi Derneği Başkanı Dr. Sang Kyu Son ile Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Güney Kore, Hindistan, Suudi Arabistan, Rusya, Dubai gibi ülkelerden alanında uzman doktorların katılımıyla gerçekleştiren eğitimlerde, UBE tekniğindeki son gelişmeler ele alındı.  
Sunumların yanı sıra, ameliyathane ile konferans salonu arasındaki canlı yayınla eğitime katılan hekimler, hem teorik hem de uygulamalı olarak bilgilerini güncelleme fırsatı buldular.
Sağlıkta sürekli eğitim ve bilgileri güncel tutmanın önemini bir kez daha ortaya koyan Özel Medicabil Hastanesi’ne tebriklerimi sunuyorum.
***
BURSA OSB 3. OTOMOTİV KÜMESİNDE EĞİTİMLER BAŞLADI
Bursa OSB 3. Otomotiv Kümesi ile ilgili UR–GE projesi kapsamında İhtiyaç Analizi Bilgilendirme çalışmalarının ardından eğitimlere, ‘Ar–Ge Sürecinde İnovasyon Temelli Fikir Oluşturma’ konusuyla başlandı.
Faveo Eğitim ve Danışmanlık iş birliğiyle düzenlenen eğitimde Dr. İsmail Durgun, katılımcı 28 firma temsilcisine; yaratıcılık, inovasyon, fikir üretim metotları, beyin fırtınası, açık inovasyon ve üniversite işbirlikleri, otomotivde inovasyon gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu.
Günümüzde teknolojik gelişmeler için yaşanan sürecin oldukça kısaldığını ve bu değişimin hem bireyler hem de şirketler için yönetilmesi gereken önemli bir konu olduğuna değinen Dr. İsmail Durgun, katılımcılara bakış açılarını değiştirmelerini, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeleri gibi tavsiyelerde bulundu.
***
OSMANGAZİ OKULLARI’NDAN ECDADA VEFA
Özel Osmangazi Okulları yeni ders yılı başlangıcını düzenlediği renkli açılış töreniyle kutladı. 
Öğrenciler 3 aylık yaz tatilinin ardından arkadaşlarına ve öğretmenlerine yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, ilk defa okula başlayan birinci sınıfların heyecanına aileleri de ortak oldu.
Yaptığı konuşmada okulların verdiği eğitimin günümüzde daha da değer kazandığına dikkat çeken Özel Osmangazi Okulları Müdürü Ömür Çolpan, okul olarak amaçlarının öğrencilerini kaliteli bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek olduğunu söyledi. 
Açılış töreninin sürprizi ise temsili Osman Gazi oldu. Temsili Osman Gazi, miniklerle selamlaşarak, eğitim yılı öncesi öğütlerde bulundu.