Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 44. kez düzenlenen ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül törenine biz de a gazete ailesi olarak katıldık.

Her şeyin başı ekonomidir. Ekonomi iyi olursa çözümlenemeyecek sorun nerdeyse kalmaz.

Üretim yapan, istihdam yapan, yatırım yapan kim olursa olsun destek görmeli ve takdir edilmelidir.

Bunun için ekonomiye katkı sağlayanları

elini taşın altına koyanları

daima korumak, kollamak ve önlerini açmak bizim ülkemizdeki tabiriyle engel olmamak gereklidir.

Üreterek büyüyebiliriz. Üreterek ve satarak güçlü olabiliriz. Her sektör önemlidir.

Her sektör kendini geliştirmelidir.

Kimine devlet destekleri ve teşvikleriyle

Kimine ise ödül verilerek heyecanlarına ortak olunur, enerjilerine enerji katılır.

İşte o gece 44. defa güzel tablo oluştu. Her daim de olmalı.

***

Üretimi zayıf olan ülkelerin durumu ortada…

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Son 15 yılda önemli mesafeler kat ettiğimiz bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürümeyi sürdürüyoruz. Sanayi, ticaret, üretim, ihracat ve daha pek çok alanda ülkemizin önde gelen merkezlerinden biri olan Bursa’mız, çalışkan ve girişimci ruha sahip iş insanlarıyla da küresel çapta önemli başarılara imza atıyor. İş dünyamız ürettikçe, ihracat yaptıkça, istihdam sağladıkça Bursa’mız kalkınacak, ülkemiz çok daha güçlü olacaktır” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise Türkiye’nin gündemini belirleyen ve milli kalkınma hedeflerinin bölgesel uygulaması niteliğindeki projelere 2018 yılında da tüm hızıyla devam edeceklerini vurgularken, “Bursa iş dünyamız ekonomiye can veren milli gücümüzdür. Ekonominin kahramanları olarak yeni yılda da büyük başarılara kucak açmaya, ülkemizin hedeflerinde en önemli aktör olmaya hazırız. İnadına üretim, inadına yatırım, inadına istihdam diyen iş insanlarımız her türlü övgüyü ve takdiri hak ediyor” dedi ve bence de doğru ve güzel söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da “Gerek TEKNOSAB gerekse de otomotiv test merkezi gibi şehrimizin geleceği için yapılan yatırımlar Bursa’mızı daha önemli noktalara taşıyacaktır. Türkiye ekonomisine destek veren tüm müteşebbislerimize teşekkür ediyorum” derken girişimci ve iş dünyasına teşekkürü unutmadı.

Ve Devlet Babamız adına Valimiz İzzettin Küçük ise “Ülkemiz, 2016 yılının yıkıcı etkilerinden kısa sürede kurtularak ayağa kalktı. 2017 yılında çok güçlü bir performans ortaya koyan iş adamlarımız bu süreçte hayatiyet yönüyle diğer ülkelerin iş insanlarından ayrılmıştır. Ülkemizin başarısının arkasında bu salonu dolduran tüm iş insanlarımızın büyük katkısı var. Türkiye’nin ayaklarındaki prangalardan kurtuldukça daha hızlı büyüyecektir” hatırlatması yaptı.

Finalde de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, 3. çeyrekteki yüzde 11.1 oranındaki büyümeyi hatırlattı bu büyümenin dostlarımıza ve mazlum milletlere güven verdiğini söyledi ve sözlerini, “Ülkemizin ekonomik kalkınması ve büyümesine verdiğiniz destek dolayısıyla sizlerle ne kadar iftihar etsek azdır. Türkiye’nin geleceği için daha fazla üretmek ve ihracat yapmak zorundayız” diyerek bitirdi.

Evet, 8 ayrı kategoride 87 ödül sahiplerine verildi. Kimi en çok vergi ödemesiyle, kimi en çok ihracat yapmasıyla, kimi inovasyonla, kimi istihdamla, kimi AR-GE ile ödüle layık görüldü. Biz de hepsini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz. Çalışana Allah da veriyor kul da…