Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, kentin birçok kesimiyle bir araya gelerek, Bursa’nın bugününü ve geleceğini hep birlikte planlamak üzere “Fikir Birliği Toplantısı” düzenledi. Bozbey, aynı gün aynı yerde 26 grupla görüşerek ayrı bir rekora imza attı.

Kapanışı ise basınla yaptı. Davete biz de ‘agazete’ olarak icabet ettik.

Bozbey, Bursa’nın öncelikli olarak 10 temel sorununa çözüm önerilerini paylaştı ve aynı zamanda önerileri dinledi.

Toplantı 09.30’da başladı 21.00’de sona erdi.

Muhtarlarla başladı ve bireysel öğreti ve toplumsal gelişim dernekleri, çevre doğal hayat hayvanları koruma dernekleri, engelli dernekleri, gıda, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren dernekler, hak ve savunuculuk dernekleri, insani yardım dernekleri, sağlık alanında faaliyet gösteren dernekler, şehit yakını ve gazi dernekleri, toplumsal değerleri yaşatma dernekleri, yaşlı ve çocuklara yönelik dernekler, düşünce temelli dernekler, eğitim araştırma dernekleri, imar, şehircilik ve kalkındırma dernekleri, kamu kurumları ve personelini destekleyen dernekler, kültür, sanat ve turizm dernekleri, uluslararası teşekküller ve işbirliği dernekleri, dış Türklerle dayanışma dernekleri, dini hizmetlerin gerçekleştirilmesine yönelik faaliyet gösteren dernekler, sanayici ve işadamları dernekleri, hemşehri dernekleri, BAOB, sendikalar, BESOB, spor ve spor ile ilgili dernekler ve kapanışı da basın mensupları ile yaptı.

4 Mart’taki buluşmada daha kapsamlı planlarını yine basının önünde açıklayacak.

Bozbey’in şimdilik üzerinde durduğu konu başlıkları şöyle:

Bozbey, öncelikle ulaşım, kirlilik, su kaynakları ve maden ocakları, turizm, yeşil, vatandaş için spor, istihdam, şehir planlama, tarım, sağlık, sosyal hizmetler ve yerel yönetim başlıkları altında topladı sorunlar yumağını.

Ankara ve İzmir yolunun yetersiz olduğunu, alternatif güzergahlar ve yeni bağlantı yolları yapılmadığı sürece sorunların daha da büyüyeceğini söyledi.

Hafif raylı sistem istasyonlarında araç otoparklarının olmamasından dolayı insanların toplu ulaşımdan yeterli düzeyde faydalanamadığını belitti.

"Tramvay hatları ya problemli ya yanlış. Çekirge’de, Heykel- Emirsultan arasında hat yok. İncirli Caddesi’ndeki çalışma yasal değil. Bölge Hastanesi’ne, Görükle’ye, Mudanya’ya, İnegöl’e hat yok" dedi.

“Toplu taşıma hem pahalı hem ulaştırmıyor. Hem vatandaşa maddi külfet oluşturuyor hem de ulaştıramama gibi bir sıkıntı var" dedi.

Su kaynakları, maden ocakları ve turizm konusunda çözüm bekleyen sorunları göreve geldiklerinde ortak akılla çözeceklerini ifade etti.

Vatandaşın spor ile buluşamadığını söyledi.

İstihdam konusunda özelikle mesleki kurslar açarak sanayicinin eleman ihtiyacını gidererek çözeceklerini dile getirdi.

Bozbey, finalde, “Saydıklarımızın arkasında daha çok sorun var. Sorunu da çözümü de biliyoruz. Ekiplerimiz şu anda sahada tek tek ölçüp, biçip çözüm geliştiriyor. Belediyecilik siyasetten çok, sevgi işidir. İnsanı sevme işidir. Ama aynı zamanda bilgi işidir. O bilgi de deneyim de bende var. Bu iş nasıl yapılır iyi bilirim” dedi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerine 53 gün kaldı.

İki tecrübeli başkandan daha çok proje ve eleştiriler duyacağız.

Kazanan halkımız ve şehrimiz olsun. 

Bursa için kim hayırlı ise o kazansın.