Toplum nezdinde Lions ve Rotary kulüpleri hakkında ne yazık ki çok yanlış ve ön yargılı fikirler hakim. Bu kulüplerin çalışmalarını yakından takip etmeyenler, üyelere yönelik kendilerince eleştiri yapmayı marifet sanıyor. Lakin işin aslı hiç de olumsuz yorumlardaki gibi değil. Hem Lionsların hem de Rotarylerin ana amacı toplum yararına çalışmalar yapmaktır. Benim bildiğim kadarı ile bu güne kadar neler yapıklarını yazmaya kalksam sayfalar yetmez.

Bu çalışmaların son örneğini de Nilüfer Lion Kulübü Bursa’da gerçekleştirdi. Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Beril Baylan öncülüğünde kulüp üyeleri genç kuşaklara çok önemli bir konuda destek oldu, yol gösterdi. Kulüp üyeleri Başkan Beril Baylan’ın yanı sıra Zeynep Aysan, İffet Ebubekir ve İsmihan Kesim geçtiğimiz günlerde ÇEK (Çağdaş Eğitim Kooperatifi) 3 Mart Eğitim Yerleşkesi permakültür alanında öğrencileri toprakla buluşturdu.

Nilüfer Lions Üyeleri organik tarım çalışması yapan ÇEK 3 Mart öğrencilerine tohum ve gübre desteği vererek, 3 yüz ilk ve ortaokul öğrencisini toprakla buluşturdu. Geleceğimizin teminatı çocuklar, öğretmenleri nezaretinde organik tarımı öğrendi ve ekim yaptılar. Toprakla haşır-neşir olan öğrenciler doğal dengenin önemini yaşayarak gördüler.

Çalışmaları ile ilgili Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Beril Baylan “Geleceğimizi kuracak olan gençlerimizin bu alanda farkındalık kazanması ve toprakla buluşmasının değerli olduğu düşüncesindeyiz” diyor. Çok da doğru söylüyor.

Ne yazık ki özellikle sanayileşmiş büyükşehirlerde yaşayan çağımızın gençleri ve çocukları toprağın öneminin farkında değil. Hatta yaşam alanlarında neredeyse toprağa ayak basmıyorlar. Bu nedenle eli tohuma, fidana dokunan, toprak ananın bağrına ekim yapan çocuklar bence oldukça şanslı. Hem doğal dengenin önemini kavrıyor, hem de gelecek nesiller için toprağın ne kadar değerli olduğunu daha iyi anlıyor. Bu anlamda Nilüfer Lions Kulübü’nü ve üyelerini başkan Beril Baylan nezdinde tebrik etmek gerek.