Lig'in 24. haftasında, deplasmanda Osmanlıspor ile berabere kalan Bursaspor üzerindeki kara bulutları 1-1'er dağıtmaya devam ediyor. Bu puan en azından bizi kaostan kurtarıp lige döndürmek adına iyi bir sonuç oldu.

Sezon başının gözde takımı,dikine oynayıp hızlı hücuma çıkarak oynayan  son haftaların beraberlikler takımı Osmanlıspor  karşısında çok akıllıca ve haddini bilerek oynadı. Bursaspor üzerindeki kara bulutları  dağıtmaya devam ediyor. Bu  puanla kaosu bitirip  lige dönmüş olduk. İstikrar bu hafta bir puanla devam etti.

RAHATLADIK!

Maç öncesi çok kişi  “bir puan bile zor olur!” zannıyla televizyon karşısında  acabalarla yerini aldı. İlk 15-20 dakika telaş ve acaba ne olacak? Yine yenilir miyiz?  Korkusu ve  endişesi içinde geçtikten sonra  kendimize geldik  ve puanı kaptık. Başkent takımının tarlayı andıran sahasını görünce  Timsah Arenaya şükrettim. Harun  yüzde yüz  tehlikeli topları çıkarmaya devam ediyor. Biz bu Harun’u seneye tutamayız!  Batalla  takımın her zamanki gibi beyni hafızası. Kafasını tekmeye sokarak penaltı yaptırması her şeyi  özetliyor.  Bugün Merter süper oynadı ve  Faty ile  çok uyumlu bir ikili oluşturarak  rakibin üzerimize gelmesini  önlediler. Yaptıkları kritik hamleler bir puan için yetti.

LİGE GELECEKTE DAMGASINI VURUR

Mert, Onur gibi gençleri sahada görmek güzel. İki gencin devamlı oyunda kalma istekleri, disiplinden kopmadan oynamaları  bizleri ümitlendirdi. Hücum da ve  savunmada  iyi mücadele eden  Mert  çıkarılmamalıydı. Onur iyi transfer ve  lig tecrübesi arttıkça daha iyi olacak.Teknik kapasitesi yüksek ve risk alan, oyun bilgisi iyi. Onur,fizik kalitesini geliştirip kuvvetlenirse ve kolay çalım  yememeyi öğrendiğinde  büyük iş yapar ve lige gelecekte damgasını vurur. 

ŞAMİL TAKIMIN JOKERİ...  

Del Valle’deki  form düşüklüğünün nedeni, bence  kafasında Bursaspor’u bitirmiş ve uzatmaları oynuyor. Şaşırtıyor ve  bu formayı  giymeyi hak etmiyor. Mert’in  Del Valle’den daha yararlı olduğunu görünce  haykırasım geldi. “ Yaşasın altyapı” Savaşçı İsmail’in  taca atabileceği topu kornere göndermesiyle başlayan tehlike golle sonuçlandı. Top  Harun’dan sekti ve adam paylaşımında boşta kalan  Amino Umar’ın önüne düşen topa  kötü de vursa beş kişinin arasından golü yedik.  Ligde gol atmak zor, nedense  gol yemek çok kolay! Aziz, bu takımın en istikrarlı oyuncularından. Sol  ayaklı olmasına rağmen sağ bekten  ataklara katıldı ve ters ayakla yaptığı ortalar rakibin belalısı oldu. Çünkü  Şamil takımın jokeri!

BİR OLSUN BİZİM OLSUN!

Mutlu hoca, bu maçta gördük ki takıma hakim olmaya başlamış.  Nasıl oynayacağımızı iyi öğretmiş. Rakibi bekliyoruz, alan ve adam markajı zamanlamamız oldukça gelişmiş. En önemlisi koşuyoruz ve ayağa  pas yapıp ani kontra yapabiliyoruz.  Telaş, epey aza inmiş.  Ha unutmadan 90+2 de  yapılan oyuncu değişikliğini  korkularımızın dışa vurması olarak  değerlendiriyorum…Deniz’in  penaltıyı kullanması cesareti bakımından önemliydi.Riskli vuruştu ama gol oldu. Deniz adına sevindim. Haftaya Alanyaspor’u yenersek  kaos ardımızda kalır. Bir olsun bizim olsun.

"Galibiyeti kaçırdık"

Timsah'ın başarılı futbolcusu Şamil Çinaz, deplasmanda Osmanlıspor ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmada çok iyi mücadele ettiklerini, galibiyeti kaçıran taraf olduklarını söyledi. Osmanlıspor'un ligin iyi takımlarından birisi olduğuna dikkat çeken Şamil Çinaz, maçın ilk 15-20 dakikasının kendileri açısından sıkıntılı geçerek oyunu oturtamadıklarını belirtti, "20'inci dakikadan sonra üstünlük tamamen bize geçti. Top yaptık, pozisyonlar bulduk. Neticede penaltıdan da olsa, 40'ıncı dakikada golü bulup 1-0 öne geçtik" dedi. Şamil Çinaz, daha sonra yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:"İkinci yarının ilk 15 dakikasında baskı yedik ama buna karşılık verdik. İyi defans yaptık. İyi mücadele ettik. Yalnız çok üzücü ve gereksiz gol yedik. Sonuçta maalesef buradan 3 puanla ayrılamadık. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama şimdi. Önümüze bakmamız lazım. Taraftarlarımız önünde oynayacağımız Aytemiz Alanyaspor maçımız var. Oradan gereken istenen 3 puanı alıp yolumuza devam edeceğiz."

GOL ORUCUNU BOZDU"

Deplasmanda oynanan Kayserispor müsabakasında rakibine tekme attığı için kırmızı kart gördüğü için kadro dışı bırakılan Deniz Yılmaz, 2 maçlık cezası bitmesi, yönetimin affetmesi sonucu, Osmanlıspor maçında forma giydi. Osmanlıspor karşısında takımın çalışkan isimleri arasında yer alan Deniz Yılmaz, penaltıyı gole çevirirken bu sezonki  3'üncü golüne imza atarken, alınan 1 puana katkı koyan isimlerden birisi oldu. Deniz Yılmaz, Bursaspor forması ile çıktığı maçlarda 9 gol, 4 asist yaptı.

Deniz Yılmaz: "Sonuçtan memnun kalmadık"

Bursaspor'un golcü oyuncusu Deniz Yılmaz, Osmanlıspor'a karşı son dakikalarda yedikleri golün kendilerini üzdüğünü ve sahadan 1-1'lik skorla ayrılmalarından memnun kalmadıklarını söyledi.Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında dün deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaşan Bursaspor, 1-0 öne geçtiği mücadelenin son dakikalarında yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı.Yeşil-beyazlıların penaltıdan kaydettiği golünün sahibi Deniz Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:"3 puanı alamadık diye takım adına çok üzüldüm. İyi mücadele ettik. Osmanlıspor iyi bir takım ve onların sahasında 1-0 öne geçmek kolay değildir. Biz bu skoru 85. dakikaya kadar koruyabildik. Sonucun 1-1 olmasından biz de memnun kalmadık. Son dakikalarda gol yemek herkesi üzer ama bu maçı artık unutmamız lazım. Şimdi önemli olan önümüzdeki maçlar. Haftaya kendi sahamızda 3 puanı almak istiyoruz" dedi.(İHA)

96 gün sonra golle buluştu

Ligdeki son golünü ilk yarıda Timsah Arena'da oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasında atan Deniz Yılmaz, Osmanlıspor'a karşı kaydetti golle 96 gün sonra yeniden gol sevinci yaşamış oldu.