Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin istifasından sonra kim gelecek sorusunun cevabı olarak ‘Sen geleceksin Başkanım’ dediğim İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Beştepe’nin işareti ile Belediye Meclisi’nde oylanarak seçimlere kadar Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.
Ben Alinur Aktaş derken tahmin yapmadım. Bana göre süreçteki kendi eşitleri içerisinde en iyi çalışan, en iyi diyalog kuran, en iyi vizyon projeleri olan belki de en genç ve dinamiği oydu.
Bir anlamda kısa bir dönem atanarak emanet edilen görevine başladığında farkındalıklarını sergilemeye başladı. 
18 ay sonrasının hesabını yapanların yapıştırmak istediği gibi acemilik çekmedi ve bilinen bütçe sıkıntılarına rağmen küçük dokunuşlarla sürecini devam ettirdi.
Havuzdaki çatlakları tıkayıp kayıp ve kaçakların önüne geçerken dik durmaya özen gösterdi ama doğal emanetçi psikolojisi ve bütçe uzun süreli planlama yapmasını engelledi.
Bir irade çalışacağı üst düzey bürokratlarını elbette kendisi seçer o da seçti ama belediyeyi ve kadrolarını darmadağın etmedi.
Kısa sürede kentin dokularına sızdı, halk ile bütünleşerek sevgi ve saygısını kazandı.
Midibüsler ve otobüsler halkın nabzının en iyi tutulduğu yerlerin başında gelir. Ulaşımdan şikayetler devam ederken bile üç gün önce hem yolcuya hem şoföre sorduğum ‘Peki Alinur Başkan için ne düşünüyorsunuz’ sorusuna ‘Abi ondan şikayetimiz yok en azından derdimizi dinliyor’ cevabını aldım. 
Alinur Başkan döneminde Bursa’da bir türlü balans ayarı kurulamayan İl Başkanlığı ve BŞB ilişkisi hiç olmadığı kadar düzgün ve verimli oldu.
Bunun sonucu Bursa milletvekillerinin hepsi ile düzgün diyaloğu oldu. Bursa’nın Ankara lobisi henüz istenilen düzeyde olmasa da gücünü hissettirmesine katkı koydu.
Son dönemde Bursa siyasetinde yaşananlar sonucunda beni en çok mutlu eden şey hep karşı olduğum ‘Siyasi Ağabey’döneminin Bursa’da bitmiş olduğudur. 
Bunun ilk işaretini bir yıl kadar önce AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’dan, geçen hafta Mustafa Esgin’den almıştım. Bugün de Alinur Aktaş’ın tercih edilip ete kemiğe bürünmesinden anladım.
Ama aslında bana göre gerçek Alinur Aktaş’ı ve icraatlarını sandıktan çıkarsa Bursa halkı tarafından seçilmiş olarak BŞB Başkanı olduğunda göreceğiz.