Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül

Uzun yıllar sonra Mudanya Belediyesi’ni kazanarak geri alan CHP, 31 Mart yerel seçimlerine aday olarak Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ile devam kararı aldı.
Beş yıl önce seçilen Hayri Türkyılmaz, göreve gelmesiyle birlikte söylem ve icraat üslubuyla farklılık yarattı.
İlk olarak belediye içindeki kaçakları tıkayarak mali disiplin sağlarken, on yıllardır güncellenmeyen Belediye’nin sahibi olduğu mekan kiralarını ihaleye açarak kira rantına son verdi.
Ardından kamuya ait sahil kordon yolunu işgal eden işletmeleri tapu ve ruhsatlarında görünen sınırlarına geri çektirdi.
Arnavutköy’deki küçük bir azınlığın denizin içine kurduğu Yat Kulübü Lokali adı altında kullanılan eğlence mekanını denize döktü.
Mudanya sahillerinde peydahlanan Beach adı altında çalıştırılan ve sahili paralı hale getiren yerleri kapatarak kumsalları Mudanya halkına iade etti.
Zeytinliklerdeki imar talanına dur diyerek eskiden alınmışlar dışında yeni alanlara imar verirken kılı kırk yardı. İnşaat ruhsatlarında kimseye kervanı yolda düzdürmedi. Evrakı eksik olanlara ruhsat vermedi.
Myrleia’ya çöken kurnaz bakkala, egemenlerin kurguladığı her türlü lobiye rağmen direnmeye devam ediyor.
Bu çalışmaları esnaf görünümlü rantçıları elbette rahatsız etti ve bu kesimden büyük tepkiler aldı.
Ben Mudanya halkına söz verdim. Yolsuzluğa, haramiye, rantçıya, Mudanya’yı teslim etmeyeceğim diyerek dik durdu ve tehditlere kulak asmadı.
Mudanya’nın delik cebi dolunca hizmetleri artırarak sürdürdü. Sahil yolunu 4 yılda bitiremeyen BŞB’ye bana verin ben bitireyim diye rest çekti. 
Trilye, Siği ve köylerde tarihi eserleri ayağa kaldırma çalışmalarına önem vererek Mudanya’nın marka kent olgusunu güçlendirdi. 
En büyük hayalim dediği ve Marmara’nın en güzel seyir terası olacak Yıldıztepe projesinin zor kısmını yani bayırı aştı ve düzlüğe çıktı.
Uğur Dündar, Müjdat Gezen ve Yılmaz Özdil’in sadece kendilerini kutsadıkları programlarına Mudanya’da izin vermedi. Rant kokulu taleplerini onaylaması için yaptıkları şantajlarına boyun eğmedi…
Ben iki dönem için geldim. Mudanya’da nöbetimi teslim ederken, yeni nöbetçiye ‘Demokrasinin ve Barışın Başkenti’ olan kültür ve sanatla yoğrulmuş huzurlu bir Mudanya teslim edeceğim diyen Hayri Türkyılmaz yürüdüğü yolda hataları da oldu.
Takım oyununda ekibine inisiyatif vermekten çekindi. Başkan yardımcılıklarını belirlerken liyakat değil sıra esasını uygulaması sıkıntılar yarattı.
Seçildiği gün parti rozetini çıkarmasına rağmen ilçe yönetimlerine müdahale etmesi onu anlamsız polemiklerin içine soktu.
Kendi deyimiyle ‘Bu beş yılda 30 senede edinemediğim tecrübeyi edindim, yeni dönemde en büyük yardımcım bu tecrübelerimin aydınlattığı yol olacaktır’ dedi.
Hayri Türkyılmaz, 31 Mart’ta çıkacağı kantarın kendisini göstereceğini ifade ederken, ‘Bu öngörüm Mudanya halkının takdirinin tecellisi olacaktır’ diyerek noktayı koydu.