Biz (Kalite Birliği) devletten ve milletten yanayız.

Devletten ve görev yapmış olduğumuz devletin kurumu olan TSE'den yana olan tavrımız, başkalarına karşı olduğumuz anlamını çıkarıyor.

Biz, işini doğru, dürüst ve düzgün yapan kimseye karşı değiliz.

Biz diyoruz ki; yıllık ortalama 5 milyar dolar para, uygunluk değerlendirme adı altında yurt dışına gidiyor. 'Yazıktır, günahtır, bu israftır, bu bedel Türkiye'de kalsın!' diyoruz.

Biz diyoruz ki; yabancı kuruluşlarda üç kuruşluk komisyon almak için, devletin kurumunu karalayan, devletin kurumu olan 'TSE'nin belgeleri geçersiz' diyen danışmanlar, bunu yapmasın. Bu ifadeler ve bu anlayış, ayıptan öte ahlaksızlıktır ve devlete karşı olmaktır, danışmanlar bunu yapmasın!

Bakın, Milli Akreditasyon Kuruluşumuz olan TÜRKAK'tan birinci sırada ve tüm faaliyetlerinde akredite olan TSE'nin, belgelerinin geçersiz olduğunu söyleyenler, üç kuruş kazanmak için kime hizmet ediyor?

Bu ifadeleri yabancı belgelendirme kuruluşlarının yetkilileri kullanmıyor, içimizde olanlar, bizden olanlar, bu milletin mensubu olan danışmanlar kullanıyorlar. İşte bu anlayışta olan danışmanlar, bizim ifadelerimizden rahatsızlar ve onları rahatsız etmeye devam edeceğiz.

Diyoruz ki;

Uygunluk değerlendirme alanındaki tüm hizmetleri, TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olan TSE'nin, her türlü belgesi, dünyanın her tarafında geçerlidir.

Sanayicilerimize çağrı yapıyoruz, yalancıların yalanlarına inanıp da, yabancılara gitmeyin. Kendi kuruluşunuz olan TSE'den hizmet alın ki, yıllık ortalama 5 milyar dolar bu ülkede kalsın ve bizim ülkemizin kaynakları israf olmasın.

Biz bunları, TSE'yi ön planda tutmak için değil, ülkemizin kaynakları heba olmasın, kalite alt yapısı zarar görmesin, haksız kazanç elde ederek sanayiciyi kandıran danışmanlar prim yapmasın diye ifade ediyoruz.

Bu ifade ettiğimiz anlayışın dışında olan danışmanlar da var.

Onlara teşekkür ediyoruz ve onlarla gurur duyduğumuzu ifade ediyoruz.

Bu kapsama giren danışmanlara, çok yakın zamanda, MİLLİ DURUŞLARINDAN dolayı, Kalite Birliği tarafından teşekkür belgesi (MİLLİ DURUŞ BELGESİ) verilecektir.

Bu konuyu çok yakın zamanda gündeme getireceğiz ve MİLLİ SES VER PROJESİNİN bir basamağı haline getireceğiz.

Herkesi, her kesimi MİLLİ DURUŞA davet ediyoruz.

Millet, 15 Temmuz’da MİLLİ DURUŞ sergilemiştir.

Tüm kalitecileri ve danışmanları da, ekonomik alanda MİLLİ DURUŞA davet ediyoruz.

MİLLİ olanı takdir edeceğiz, GAYRİ MİLLİ olanları ifşa edeceğiz.

Çünkü biz (KALİTE BİRLİĞİ) devletten ve milletten yanayız.

Devletin ve milletin menfaati söz konuysa; KİMSEDEN KORKMAYIZ!