Her ne kadar ufukta seçim olmasa da siyaset gündemi fokur fokur kaynıyor. Zira muhalefet son dönemde çalışmalarını maksimum seviyeye çıkarmış durumda. Millet İttifakı’nın iki ana unsuru olan Cumhuriyet Halk Partisi ile ortağı İyi Parti top yekûn saha çalışmalarını sürdürmekte. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener karış karış ülkeyi gezerken yerelde de parti teşkilatı sürekli sahada.

İYİ Parti Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu hem genel de hem de yerel de durmaksızın çalışıyor. Yerelde ki bu tempolu çalışmanın mimarı şüphesiz ki İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve ekibi. İYİ Partililer gece gündüz halkın içinde nabız yoklarken aynı zamanda başarılı muhalefette yapıyorlar. Türkoğlu ve ekibinin iktidarı ya da yerel yönetimleri eleştirirken ortaya koyduğu hicivler çoğu zaman ülke gündemine geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde de durum çok farklı değil. Özellikle Mustafa Bozbey’in Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasın ardından CHP’li kadrolar da sürekli sahadalar. Bu noktada Mustafa Bozbey’in kişisel mücadelesini atlamamak lazım. Eğer CHP’liler seçime kadar bu birlik ve beraberlik havasını sürdürürse Bursa’da mevcuttan çok daha başarılı olacakları aşikar.

Hafta sonu CHP İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu İl Danışma Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. CHP’liler bu sefer iktidar olmayı çok istiyor. Zira şimdilik izlenen yol kazanmaya yönelik. Lakin seçim kararı alındıktan sonra adayları belirleme sürecinde bir ayrışma yaşanmaz ise Millet İttifakı iktidara yürüyor demek mümkün.

Atılan her adımın farkında olan AK Parti’de bana göre seçim kartlarını daha açmadı. Muhalefetin hareketlerini gözlemleyen AK Parti öyle kolay kolay seçim kaybetmez. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ekibinin izleyeceği yol sonucu ortaya koyacaktır.