Mihraplı Şehitler Anıtının açılış törenine katıldık.
Öncelikle, oluşturulan alanı, fiziki mekanı, harika anıtı çok beğendiğimizi ifade edelim.
Geçmişten günümüze, tüm Bursalı şehitlerin adlarının yazılı olduğu duvarlardaki isimleri okurken duygulandık, onlara dua ettik, rahmet okuduk.
Bu cennet vatanın nasıl kazanıldığını, nasıl müdafaa edildiğini, nasıl korunduğunu ve bu uğurda ödenen bedellerin ne olduğunu, bir kez daha görme, düşünme fırsatımız oldu.
 
Şehit ailelerine ait STK'lara tahsis edilen mekanları gördük, konferans, fuaye, sergi  ve toplantı salonlarını çok beğendik, projeyi kim çizmişse "helal olsun" dedik.
Ve bu projeyi hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettik, buradan da takdirlerimizi iletelim...
Şehitler anıtını gezerken yıllar önceye gittik, bir önceki yapılanmayı, Şehit Aileleri Derneğinin Mihraplı Parkına geliş sürecini, o dönemde yapılan ve içinde bulunduğumuz görüşmeleri, Rahmetli Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet ŞAHİN'in katkı ve desteklerini, yapılan çalışmaları, Harput Holding'in katkılarını hatırladık...
Ve geçmişe rahmet diledik, emeği geçenleri hayırla yad ettik, günümüzde gördüklerimizle onurlandık.
Peki, bundan sonra...
Evet Bundan sonra ne olacak?
Oluşturan o muhteşem alana ve anıtı ziyarete kimler gidecek, şehitlerimizin isimlerini kimler okuyacak, bu vatanın gerçek kahramanlarını kimler tanıyacak?
Ve bu vatanın sosyal medya da kazanılmadığını, Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Kocatepe'de, Sakarya'da kazanıldığını...
Ve yurdun dört bir yanında, bu vatanı korumak, müdafaa etmek için yiğitlerin toprağa düştüğünü, düşmeye devam ettiğini...
Kime, nasıl, ne şekilde anlatacaksınız?
İşte devlete teklifimiz...
Milli Eğitim ayağa kalksın, bıraksın hangi okula hangi müdürün atanacağına dönük liyakatsiz mülakat senaryolarını ve tüm okullara talimat versin!
"Tüm öğrenciler, sınıflar halinde şehitler anıtını ziyaret edecek, şehit aileleri ile kucaklaşacak, duvarlarda yazılı olan şehitlerin adını defterine yazacak, şehitlere dua edecek, konferans salonunda şehit ailelerini dinleyecek, hazırlanan filmi izleyecek ve bu vatanın nasıl kazanıldığını, nasıl müdafaa edildiğini, öğrenecek, anlayacak, milli duygu seli ile yoğrulacak, MİLLİ SES VERECEK ve "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ" diye haykıracak..."
 
İşte görün bakın o zaman;
Şehitler gülecek, şehit aileleri mutlu olacak, bu bizim çocuklar sahip oldukları imkanlara şükredecek, eğitimlerine dört elle sarılacak, vatan sevdası ateş topuna dönecek, bizim çocuklar çağa mührünü vuracak...
ve şehitlik, halk tarafından korunacak, kollanacak!
Milli Eğitim, öğrencileri sınıflar halinde oraya transfer etmek için "ÖDENEĞİMİZ YOK" derse, bu transferi ve çocuklara orada yapılacak olan ikramları, BURSA PLATFORMU KADIN KOLLARI karşılayacaktır...
Önerimizi ve eleştirimizi ve çözüm adresini belirttik, şimdide teşekkürümüzü yenileyelim ve diyelim ki;
Teşekkürler Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
TSE Uzmanları, Irak´ta Yapı Laboratuarı Cihazlarının Kalibrasyonunu Gerçekleştirdi
Türkiye’de ambalaj, çelik, kağıt, kimya, kablo, çimento, havacılık, otomotiv gibi birçok farklı sektörde kalibrasyon hizmeti veren TSE Gebze Kalibrasyon Müdürlüğü, teknik deneyim ve donanımı ile uluslararası alanda da tercih edilir laboratuarlar arasında yer almaya devam etmektedir.
 
Irak Erbil’de yapı malzemeleri testleri gerçekleştiren Erbil Yapı Laboratuarı’nın test cihazlarının kalibrasyonları, TSE Gebze Kalibrasyon Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi. Bir hafta süreyle verilen kalibrasyon hizmeti kapsamında; yapı malzemeleri testlerinde kullanılan, beton test makineleri, basma test makineleri, darbe çekiçleri, kül fırınları, teraziler, nem ölçerler, basınç ölçerler, kumpaslar, elekler, sıcaklık ölçerler, kütleler, cam hacim malzemeleri, boya ve film aplikatörleri kalibre edildi.