Hükümet düşer, Bursaspor düşmez! Amma karamsarlık tüm camiamızın üstüne kâbus gibi düştü.  Bu kara bulutları güçlü bir fırtına dağıtır, yoksa bu karanlığın sonu tufan olacağa benziyor... Bir puana oynarken eleştiriyordum! Özür dilerim. Ben özellikle deplasmanlarda yenilmeyen bir puanla geri dönen takımı geri istiyorum. 

Son 9 haftadır  galibiyete hasret kalırken üstüne dört haftadır da gol atamıyoruz. Ayrıca son dört haftada yediğimiz gol sayısı ise 7. 2010’da  ligde önüne geleni deviren, Anadolu’yu aydınlatan  Bursaspor 2015  sonrası ayağa kalkamıyor. Neden?  Cevabı hepimizin beynin de ama çözüm üretemiyoruz çözümmmm!..

Bursaspor’umuza 2019 yılı yaramadı ve sadece Fenerbahçe ve Kayserispor'a 2 gol atabildik. Kalan 11 maçta en az 5 maç kazanmamız gerekiyormuş! Basit goller yiyoruz ama basit golleri atmakta beceriksiziz. Nasıl alacağız beş galibiyeti? İşte endişemizin kaynağı bu!

İşin en kötüsü ise, bence yenilgiden önce aidiyet duygusunu kaybetmiş bir camia  haline gelmiş olmamız. Bu sezon zor geçecek.

Ben takımın küme düşeceğine inanmıyorum. Bu  beceriksiz kadro  iyi koşuyor ve  mücadele ediyor.  Mutlaka başaracak...

Bu maçta  rakip karşısında  5 top çalmış iken bizden teknik ve daha az koşan Başakşehir 19 top çalmış... Bu ise bize topa hükmedemeyen bir takım olduğumuzu gösteriyor. Pres özelliği az olan rakibin bizden bu kadar top çalmasının başka izahı  yok... Adam geçme  8, rakip ise 4.

Topa sahip olma %53 Bursaspor,  % 47 Başakşehir. İstatistiklerde hep Bursaspor önde ama tabelada Başakşehir 3-0.

Lig lideri İstanbul Başakşehir’in Bursaspor’dan  farkı, final dediğimiz ara paslardan pozisyon üretmede çok başarılı olmasıydı. Üç kontra atak yakaladılar üçü de gol oldu. Hata affetmiyorlar.  Bitiricilikte çok iyiler. Belki de ilk kez bu maçta 19 kez ile çok top kaptırdılar. Sahaya çok iyi  yayılıyorlar. Özellikle Visca ile bizim sol tarafımızdan saldırdılar. İkinci yarıda  baskı yiyince uzun ve ara paslarla savunmamızı hataya zorlamayı başardılar.

Bursaspor’a gelince; son iki hafta  başarılı olduğu uzaktan şut atmayı yine çok denedik. Kenarlardan  rakip ceza alanına  orta açmada oldukça yine başarılıydı takım. Topu kaleye iteklemekte yetenekli oyunca olmayınca!.. Bitiricilikte çok zayıfız. Top kaybımız çoktu. Bu oyuncularımızın teknik kapasitesinin göstergesi.  İkinci yarı sık sık ofsaytta kaldık.  Oyunu rakip sahaya yıktık fakat sonuç beceriksizlikti!

Medipol Başakşehir ile Bursaspor arasındaki maçta bir ilginçlik ise çizgiler net olmadığından VAR sistemi, ofsayt kararlarında devre dışında kaldı.

Başakşehir hocası Abdullah Avcı’nın "Umarım biz de Bursaspor'un yaşadığı şampiyonluğu yaşarız" demesini anlamlı buldum. Ne demek istiyor bu adam?

Maç başına attığımız gol oranı; 0,8, topa sahip olma % 51,4, isabetli pas % 78,1,  maç başına şut % 12,6, maç başına top çalma % 16,6 , maç başına adam geçme % 7,8 , kafa topu alma maç başı % 23,7; lig lideri olduğumuz tek istatistik.

Bu istatistikler  ile takım küme düşmez diyebilmek için attığımız gol sayısını arttırmamız lazım.

Bu sonuçla kümede kalma mücadelemiz resmî olarak başladı. Bursaspor’u bu hallere düşürenleri Allah’a havale ediyorum.