Ülkemizde ticaret hacmi birçok ülkeye göre son derece gelişmiştir. Artık oturduğunuz yerden özellikle e-ticaret yani internetten bir tıkla istediğiniz ürünü alma imkanımız var.6502 Sayılı Tüketicinin KorunmasıHakkındaki Kanun ile getirilen yeni haklarınız;
(1) Mesafeli sözleşme, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu anda dâhilolmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kurulan sözleşmelerdir.
(2) Tüketici, mesafeli sözleşmeyi ya da buna karşılık gelen herhangi bir teklifi kabul etmeden önce ayrıntıları yönetmelikle belirlenen hususlarda ve siparişi onaylandığı takdirde ödeme yükümlülüğü altına gireceği konusunda açık ve anlaşılır şekilde satıcı veya sağlayıcı tarafından bilgilendirilir. Tüketicinin bilgilendirildiğine ilişkin ispat yükü satıcı veya sağlayıcıya aittir.
(3)
Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı andan itibaren taahhüt edilen süre içinde edimini yerine getirir. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez. Satıcı veya sağlayıcının bu süre içinde edimini yerine getirmemesi durumunda tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
(4)Tüketici, on dört güniçinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür.

Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört süreyle bağlı değildir. Her halükarda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer.Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.

Mağdur olmamak için bilgi sahibi olun!Alışveriş yapmadan önce ihtiyacınızın olup olmadığı, alışveriş yaptığınız yerin doğru adres mi,bir kere değil; birkaç kere düşünün. Mutlaka güvenli yerleri tercih edin.

İmkanınız varsa sanal alışverişten ziyade yerinde görüp almak daha avantajlı olabilir. Yanılma oranı daha az olacaktır.
Yakınımızdaki esnaftan alışveriş geleneğimizi mutlaka sürdürmeliyiz. Böylece hem sorunları en aza indirme,hem de karşılıklı çözüm bulma ve dayanışma daha kolay hale gelir…

Düşünmeden ve ihtiyaç yokken harcama yapılmamalı, kazancınızdan daha fazla harcamak, felakete açılan ilk kapıdır.