Özel Medicabil Hastanesi, kuruluşundan bu yana ‘yalın hastane, yalın sağlık’ anlayışıyla hizmet vermekte ve düzenledikleri Yalın Hastane Sempozyumlarıyla da bu anlayışı Bursa ve Türkiye çapındaki sağlık çalışanlarıyla paylaşmakta.

Geçtiğimiz günlerde 8’incisi düzenlenen Yalın Sağlık Sempozyumu’na da Bursa’dan ve Türkiye’nin dört bir yanından akademisyenler, doktorlar, öğrenciler ve sağlık çalışanları katıldı.

Medtronic Entegre Sağlık Çözümleri temsilcisi Ahmad Khalil’in verdiği konferansın yanı sıra Özel Medicabil Hastanesi bölüm sorumlularının katıldığı workshop’la, bir problemin yalın anlayışla nasıl çözüleceği senaryo üzerinden aktarıldı. Ayrıca Bursa ve Türkiye’den sağlık çalışanları yalın sağlık anlayışı ve uygulamaları üzerine 26 bildiriyi paylaştı.

Yalın sağlık anlayışıyla, önlenebilir tıbbi hataların önüne geçmeyi, hızlı, kaliteli hizmet vererek, israfı en aza indirmeyi amaçladıklarını söyleyen Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Bilgen de, yalın sağlık anlayışının tüm Türkiye’ye yayılmasını arzuladıklarını sözlerine ekledi.

Gönüllü olarak, sağlık konusundaki deneyimlerini paylaşan Özel Medicabil Hastanesi Yönetim Kurulu’na ve sağlık çalışanlarına tebriklerimizi sunuyoruz.

 ***

MÜSİAD’a yurtdışından büyük ilgi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye’nin yanı sıra 92 ülkede 223 şube ve temsilcilikleriyle Türk iş dünyasını en iyi şekilde temsil eden sivil toplum kuruluşlarından biri.

Böyle olunca, yabancı yatırımcılar ya da iş birliği için Türkiye’yi seçenlerin güven duyarak tercih ettiği kurumlardan biri de MÜSİAD oluyor. MÜSİAD Bursa Şubesi de bu ilgiden üzerine düşen payı alıyor.

MÜSİAD Bursa Şubesi geçtiğimiz haftalarda iki önemli misafiri ağırlayarak, gelecekte yaşanabilecek işbirliklerini değerlendirdi.

Türkiye’deki Azerbaycanlı İşadamları Birliği (TAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev ve beraberindeki heyet, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ekonomik ilişkilerin artırılmasına yönelik konuları, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ele aldılar.

MÜSİAD Bursa Şubesi’nin bir diğer konuğu da Türkiye Hindistan Büyükelçisi Sanjay Bhattacharyya oldu. Hindistan ve yatırım olanakları hakkında MÜSİAD Bursa Şubesi üyelerini bilgilendiren Bhattacharyya, Türkiye ve Hindistan’ın altyapı, inşaat, ilaç, sağlık, otomotiv, makine, tekstil, giyim, tarım, yenilenebilir enerji, yüksek teknoloji sektörleri konusunda ciddi işbirlikleri gerçekleşeceğini düşündüklerini söyledi.

Hindistan Türkiye Büyükelçisi Bhattacharyya’nın da, TAİB Başkanı Nağıyev’inde değindiği en önemli noktalardan biri, MÜSİAD’ın güven veren bir kurum olmasıydı.

Umuyoruz ki MÜSİAD’ın Türk iş dünyasının en iyi şekilde temsili devam eder ve Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlar.

 ***

Onur Market şehitleri unutmadı

Bursa’da 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yılını anma etkinliklerinin ilki Onur Market tarafından gerçekleştirildi.

Geçen yıl da olduğu gibi, sabah namazı çıkışı Ulu Cami’de, Çanakkale Savaşı’nda Türk askerinin temel öğünlerinden olan kırık buğday çorbası, Onur Market tarafından halka dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı etkinlikte, şehitler ve Çanakkale ruhu tekrar anıldı.

Onur Market’in bu anlamlı etkinliğinin bir gelenek haline dönüşmesi dileğiyle…