Uzun bir pandemi sürecinden sonra maskelere açık havada veda ettik. Ama sadece açık hava bakın… Ne kadar sağlık bakanımız havalandırma olan kapalı alanlarda da kullanmayabilirsiniz dese de şunu unutmayın ki kapalı alanlarda tanımadığınız ve hasta olup olmadığını bilmediğiniz kişiler olabilir. O yüzden yine de tedbiri elden bırakmayın.

Hastalık artık eskisi gibi değil, hele bazı insanlarda hastalık belirtisi hiç görünmüyor ama koronaysa işte o zaman tehlikeli. Belki de o hissetmiyor ama sana bulaştırdığında sen hissedeceksin. Belki de hastanelere düşeceksin. İşte o yüzden ne olursa olsun sen yine de maskeni tak. 

Arkadaş sadece açık havalarda diyoruz millet otobüslerde, minibüslerde ve metrolarda maskesini takmıyor. Akşam iş çıkışlarında iğne atsan düşmez toplu taşımalarda. Adamın böyle bir durumda maske takması gerekirken ‘yok neden takayım, aşılarım tam zaten koronada geçirdim’ deyip kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. 

Hayır efendim sen aşılarını olmuş olabilirsin, sen korona geçirmiş olabilirsin ama belki senin gibi düşünen birinden sana korona geçecek ve sen hissetmeyeceksin sonra bunu düşüncesiz tavrına devam ederek belki de taşıyıcı olarak gidip ailene bulaştıracaksın. 

Kimsenin vebaline girmeyin arkadaşlar. Şu 2 yılda belki de kaç kişi bu ihmale kurban gitti. Belki de kaç düşüncesiz insan, dikkat eden insanların hayatına mal oldu. lütfen ne olursa olsun şu maskeyi bırakmayın. Korunmaya ve korumaya devam edin. Çünkü durum hala ciddi. 

Belki sizin haberiniz yok gündemde başka bir şeylerle meşgulsünüz ama hala insanlar koronadan hayatını kaybediyor!