Dünkü  ‘Sağlığın turizm ayağı masada’başlıklı köşe yazımıza istinaden MHP Osmangazi Belediye Meclis üyesi Grup sözcüsü Cemil Aydın’dan yorum ve yanıt geldi.

‘2003 yılında Bursa Milletvekili olan Mustafa Dündar’ın TBMM’ye vermiş olduğu yazılı soru önergesi ve aldığı cevaplar termal turizmde halen yerinde saydığımızın göstergesi’ dedi...

Geçmişte milletvekili olan,bugün de hem Osmangazi Belediye Başkanı hemde Bursa Belediyeler Birliği Başkanı Mustafa Dündar’a seslenen Cemil Aydın, hem iktidar olmaları hem de yerelde söz sahibi olmaları hasebiyle Dündar'ı başlamış olduğu projelerin tamamlanmasına ve takibine davet etti.

Aydın, 17 Temmuz 2003 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’na sorulan 9 soruya cevap verdiği belgeleri de tarafımıza gönderdi.

Baktığımızda aradan 14 yıl geçmiş ancak bir arpa boyu yol alamamışız. Hala aynı yerde aynı şeyleri konuşuyoruz…

Aydın, “Bursa’da turizmin gelişmesi için yapılacaklar bellidir… Sorunları değil, artık çözümleri konuşmalıyız” dedi.

Jeotermal kaynaklar ve mineral sularımız için yeniden yeni bir çalışma yapılması gerekiyor.

Bu anlamda potansiyel olarak Avrupa’da birinci ve dünyada beşinci sırada olmamıza rağmen öz varlıklarımızdan olan jeotermal kaynaklarımızı yeterince ve adilce kullanamıyoruz maalesef.

Bunu en iyi ve verimli bir şekilde kullanmak için aslında çözümler bellidir.

Bursa’daki kaplıcalar bir dönem memleketin her tarafından tercih edilen yerler iken şuan aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Uludağ içinde aynı şey söz konusu…  Geçmişte birçok filme konu iken zirve bayrağını Palandöken, Kartalkaya, Erciyes'e kaptırdı desek yalan olmaz...

Cemil Aydın’a göre en büyük sorun lobi eksikliği. Lobi eksikliğimizi tamamlarsak çözülemeyecek Bursa sorunu yoktur. Özelikle bunu turizm için dile getirdi.

Bursa’nın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilmek yetmiyor elbette. Tarih açısından baktığımızda potansiyel var, İnanç turizmi açısından baktığımızda fazlasıyla potansiyel var. Sağlık turizmi açısından baktığımızda var oğlu var.

Peki, ne yapmak lazım? Önce işin ehli olanlar şehrin tanıtımını el birliğiyle,ellerini taşın altına koyarak harekete geçmeliler.

..Ve kesinlikle samimi olmaları gerekiyor.

Nimetleri bol olan ve gezilecek, görülecek pek çok yeri olanBursa’nın yeterince tanınamadığına ve tanıtılamadığına bütün Bursa şahit.

Bursa’da onca müze var ancak ziyaretçi sayısı yeterli değil. Belki Şanlıurfa örneği gibi hepsini bir araya getirerek bir çözüm bulunabilir.

Uludağ yıllardır konuşuluyor ancak yeterli mesafe bir türlü alınamıyor. Teleferik yenilendi, geçen sene otopark konusunda bir hamle yapıldı. Ancak daha çok yol almamız gerekiyor.

Ancak ümitsiz değiliz inşallah en kısa zamanda hak ettiğimiz yerde oluruz.

Ortak akılla çok çalışmayla, merkezi destekle biraz da samimiyetle taşın altına elimizi koyduğumuzda ulaşılamayacak menzil yoktur diye düşünüyorum.

Hasta belli, reçete yazıldı ve ilaç hazır. Geriye sağlıklı bir suyla hastaya ilacı vermek kalıyor…

Bilirkişilerin yazmış olduğu reçetenin, reçeteye ihtiyacı olanlar tarafından uygulanması gerekiyor…