Bu başlığı atmışız 8 Nisan 2021 günü, yani 15 gün önce... Bir daha hatırlatayım o yazıyı. "...Ekonomistler uyarıyor, kanunu çıkmadan kripto paralara; özellikle bitcoin başta olmak üzere diğer 'coin'ler piyasasına girip risk almayın!..

Siber bir saldırı ya da virüs gibi saldırılar nedeniyle uzmanlar tarafından hâlâ riskli bir yatırım aracı olarak görülmesine rağmen bu nasıl bir ilgidir!

Parasını bilmediği bir geleceğe, üretimi olmayan bir sanal aleme gömenler, tefecilerden sopa yemiş boksör haline geldiğinde sakın devlet kapısına gidip ağlamasın.

Kime, neye güvenerek bu piyasaya girdiyseniz onların villalarının önünde yorgan döşek olun...

Bu kadar uyarıya rağmen gözünüz doymuyorsa, riske giriyorsanız sizi ancak teneşir paklar...

Bir daha tekrarlıyorum, bu 'coin' maceraperestleri bir süre sonra tüm varlıklarını kaybettiklerinde devlete ağlanmasınlar!

Hatta kafalarına sıkabilirler, benim için mahsuru yok..."

                                                                       ***

Şimdi, af edersiniz biz müneccim pisliği yemedik, haşa müneccimlik diye bir iddiamız da yok ama ‘gören göz kılavuz istemez’ diye atalarımızın bir sözü var...

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu ve yöneticisi Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten talep edildi. Öte yandan, devam eden soruşturma kapsamında 68 kişi gözaltına alındı, 16 kişi de aranıyor.

Şimdi üzülmeyeceğimizi söylemiştik ama kripto parasını bu paravan şerefsizlere kaptıran bir emlakçı vatandaşımız intihar etmiş...

Belki o gün abarttık bunu yazarken, ironi yaptık ama nasıl üzülmeyelim ki...

Kim bilir kaç yılın emeği, çocuklarının, evinin nafakası, rızkı bu şerefsizlerin çerez parası oldu!..

Peki, nedir bu kadar kısa yoldan köşeyi dönme hırsı!..

Devlet kumarda bile yasal olmayan yollara teveccüh etmeyin diyor...

Yani bir zamanların Federasyon Başkanı Demirörenlerin sahibi olduğu kumar sitelerinde oyna ama internette o abuk subuk sitelerde oynama diyor...

Yani kumarı bile devlet garantisi olan yerde oyna diyen kanun, şimdi kanunu olmayan bir yatırım yönteminde seni nasıl korusun!..

Hangi hakim, hangi kanuna göre karar verecek!.. (Tabii ki dolandırıcılık hariç...)

Peki, gerek var mıydı bu şerefsizlere tevessül etmeye!..

Kısa yoldan köşeyi döneyim derken, bak kimler kısa yoldan köşeyi döndü...

Ne köşesi, uzayla fırladı uzaya...

2 milyar dolar, buz dağının bence görünen yüzü...

Görünmeyen tarafı Allah korusun...

Tosuncukların, Fadılların at gezdirdiği, sonrasında paralarını okyanus ötesinde yediğini hâlâ anlayamayanlar için söylenecek fazla söz yok...

Hangi yüzle Türk adaletine sığınacaklar merak ediyorum...