‘Pandeminin başında yaşadığımız manzaralar tekrar geri gelebilir’ ben değil Prof. Dr. Tevfik Özlü söylüyor. 

Yaşadığımız o kötü günlere geri dönmeye hazır mısınız? Ben şahsen hazır değilim çünkü daha o kötü günlerin enkazını kaldıramadım. 

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Güney Afrika'da ortaya çıkan yeni Koronavirüs varyantı 'Omicron'un yakın zamanda dünyada diğer varyantların yerini alacağını söylemiş. 

Evet doğru bir çıkarım. Çünkü birçok ülke şu an alarm veriyor. Ama biz Türkiye olarak gayet eski hayatımıza dönmüş, her gün yeni bir eğlence, maske takan bile sayılır derecede. Maske takan sadece toplu taşımalarda takıyor neden; çünkü maske takmak zorunlu, maskeni takmazsan toplu taşımaya binemezsin.

Sanki korona bitmişçesine o kadar rahat davranıyoruz ki, önceden olsa bir burun akıntısıyla bile evimizden çıkmazdık, şimdi adam hastalıktan gözünü açamıyor ama ev dışında her yeri dolaşıyor. 

Bir toplu taşımaya binin bakalım öksüren, aksıran, burnunu çeken kaç kişiyi göreceksiniz. 

Lütfen bırakın bu vurdumduymaz tavırları aklınızı başınıza alın, hastaysanız raporunuzu alın evinizde oturun, hasta olmayan insanların günahına girmeyin. 

Tabi bu kimin umurunda ki! ‘Ben evde duramam zaten korona da değilim’ diyor adam. Nerden biliyorsun korona olmadığını, test mi yaptın ki korona değilim diyorsun. Neymiş teması yokmuş. Belki senin gibi düşüncesiz biriyle aynı toplu taşımaya bindin, ondan kaptın. 

Neyse umarım mesajım iletir bu düşüncesiz kendini bilmez insanlara. Bak zaten Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, eski günlere dönebilme ihtimalimizin olduğunu söylemiş. Bu kötü bir haber… gelin eski kötü günlere dönmeyelim ve şu illetten artık kurtulalım.