Sevgili okuyucularım hayatta güzel şeyler de olduğunun haberini vereyim istedim. Sosyal medyadan okuduğum yaşanmış güzel bir olayı sizinle paylaşmak istedim. 

Bu yaşanan olay bir iş görüşmesi sonrası yaşanmış. İş görüşmesi hayatımızın bir dönüm noktası neredeyse. Kimi parasız, kimi umutlu, kimi umutsuz gider görüşmeye… Saatlerce bekletilir o koridorda, sonra büyük an gelir ve içeri alınır hayatta hiç karşılaşmadığı sorularla karsılaşır. Kafasında o anda kaç düşünce dolaşır, ‘bunu dersem beni işe almaz, şunu söylersem ya onlara ters gelirse’ diye. ama ilk aklına geleni söyler. Daha sonra tek bir cevap ‘biz sizi arayacağız’. Kimi düşünmez oraya ne umutlarla, ne zorluklarla geldiğini hatta belki de bir yerden yol parasını borç aldı, belki de kilometrelerce yolu yürüyerek geldi. Ne oldu aranmadı, elinde kalan yol parası borcu ya da ayaklarındaki şişlik. 

İşte bu durumu güzelleştiren bir olay… 

Bir mühendislik şirketine başvuran Mehmet Akif Oktay’a görüşmeye gittiği şirket kendisine bir zarf içinde 100 TL takdim etmiş ve şu mesajı iletmişti: "Değerli adayımız, davetimize olumlu yanıt verip görüşmeye katıldığınız için teşekkür ederiz. Bu anlamda ulaşım masrafınızı karşılamak adına sizler için hazırladığımız bu hediyeyi takdim etmek isteriz. Kariyer yolculuğunuzda başarılar." Oktay, şirketin mesajı ve verdiği 100 TL yol ücretini sosyal medyada paylaştı. Oktay ise bunu "Bugün gittiğim bir iş görüşmesi sonrasında diğer şirketlere ders olması gereken bir olay yaşadım. Firma kendilerine vakit ayırdığım için yol ücreti kapsamında aşağıdaki hediyeyi ve mesajı zarf içinde takdim etti" mesajıyla paylaştı.