Bursaspor’un zirve yürüyüşü devam ediyor. Yıllar sonra ilk kez lig ikinciliğine kurulduk. 

Bu üç puan alma olayı  Bursaspor’da alışkanlık yaptı.Bu takımın en büyük özelliği takım müthiş derecede savaşıyor. Bahane üretmiyor sahadaki tüm oyuncular ve yedek kulübesi bile  saha içine enerji yüklemesi yapıyorlar. 

Doğru yere  koşmasalar da  bıkmadan koşuyor kazanıyorlar . Aman  nazar değmesin.

Harun Tekin maçın kırılma anı olan penaltı atışında kalesinde devleşti.Dönen topa yetişen Bengali Koita vuruşunu da kornere çelmeyi başararak adeta maçın  en değerli oyuncusu oldu.Dört net pozisyon çıkardı.

Yan toplarda da iyi olmaya  başladı.Ürkekliğini attı  özgüveni yükseldi. Güven veriyor. Harun maçı aldı.Bu sene Harun çok şanslı çünkü  kalemize çok  top geliyor o da şov yapıyor.  Bir kaleciye ne kadar top gelirse o kadar  kendini  geliştirir.  Kalesine çok top gelen takım için  iyi oynuyor diyemeyiz…

Bugün taraftar  yine şahaneydi.  Bursaspor böyle nereye kadar gider bilmiyorum, Tamam dört dörtlük bırak çeyrek  bile oynamıyoruz ama bu kazanıyoruz.    

Bursaspor’da top rakipteykentakım savunması harika ama top bizde iken top almak için boşa çıkan oyuncu ara ki bulasın. 

O nedenle ataklara çıkarken top kaybetme nedenimiz hareketsizlik.

Sanırım futbolcularımızın kafalarında önce  savunma  yapmak  yerleşmiş.Çok top kaybediyoruz,pozisyon almada  oyuncularımız Batalla dışında  sakin değiller.  

Bugün Aziz durgun, Ertuğrul yorgundu.Del Valle pas hatalarıyla öne çıktı ama faydalı işler yapıyor.İsmail,  can siperane oynuyor. İlk  sarı kartı  akıllıca ve doğru olanı yaptı. Şamil ve Faty hiç sahtekar değil. Savaşıyorlar. Daha iyi olsaydılar bizde oynamaz başka takıma giderlerdi.

Seyircimizin sevemediği  Cristobal Jorquera topa sahip olma  özelliği  ile elde kalan tek oyuncu!!!  Başlattığı atak sonrası  attığı  nefis golle zirve yürüyüşüne devam dedi. Stadın tarla gibi zemininde iyi sonuç.

Bu sahada iyi futbol beklemeyin. Ama sonuçlar iyi ise keyfini çıkarın. Yıllar sonra  beş maçta  12 puan .

Daha ne istiyoruz. İte kaka da olsa ben üç puana bakarım. İyi oynayıp gol atamayana puan vermiyorlar.

Jorquera ve Merter değişikliği galibiyetin önemli hamlesiydi. Hamza hoca bunu çok iyi yapıyor kulübeden gelen oyuncular  hem  skora katkı yapıyor hem de  skora destek olabiliyorlar.  Ben Hamza hoca’nın  oyunu iyi okuduğunu  düşünüyorum. 

Dikkat  ederseniz ; hep ikinci yarıda kazanıyoruz!.  

Bugün de  Jourquera ve Mert girince ayağa daha iyi pas yaptık.

Bursasporlu olmak kötü oynayıp kazanan takımı desteklemektir. Kadro  kalitesi bu. Daha fazlası olmaz. Batalla ikinci yarı  Kubilay’a  nasıl pozisyon alacağını  anlatmaya  çalışıyorsa bu skorlara şapka çıkaralım.

Bu takımın artık iki yıldızı var. Batalla ve Kaleci Harun.  Bursaspor’un milli kalecisi Harun Tekin Kasımpaşa’dan çok  pozisyon yedik ama kazandık.

Kötü futbol bahane üç puan ve gelen lig ikinciliği şahane.