Ne zaman ki Bursa’da  24 Ekim 2009 tarihinde 6-0 galibiyet aldık o günden sonra ne olduysa oldu.Başakşehir‘le oynadığımız maçlar içerde ve dışarıda hep  hüsranla bitti.  Sanırım Abdullah Avcı, Süper Lig kariyerindeki en farklı yenilgisini  tattıran Bursaspor’a karşı özel olarak bilenmekte. O tarihten sonra her maç Bursaspor için çile… Ne bitmez çileymiş!  Bu maçta iki takım arasındaki fark  Başakşehir  5 yıllık, Bursaspor 5 aylık takım!İstikrar ve sürekli gelişim gösteremez ve proje takımı  olamazsak işimiz  sıfıra sıfır elde var sıfırdan öteye geçemez…

Ligin en fazla isabetli pas yapan takımıBaşakşehir karşısında Bursaspor’umuzun  maçın başında eli ayağına dolaştı. Rakibinin pas trafiğini bozamadık. Kendi yarı sahamıza çekildik. Amaç olarak alan daraltıp rakibe yakın olmak istesek de devamlı hareketli top alan rakip oyuncuları kontrol edemedik.  Baskı yediğimiz  dakikalarda,köşe vuruşlarından en fazla gol bulan üç takımdan biri olan  Başakşehir’dengolü yedik ve rahatladık!

Rakibe denge kurduk. Hatta savunmadan oyun kurarak çok pas yapan rakibe önde bastığımız dakikalarda hem tempo arttı hem de ümitlendik.  İşte o sıralarda terslik olacak ya Batalla sakatlanıp çıktı. Oyun içinde lider oyuncu kalmadı. Orta alanda bir dağınıklık, akort bozukluğu öne çıktı.  Seyirci memnuniyetsiz oyuncularımız telaşlı, rakip ise attığı gole inanamamış gibi en ufak bir  fauldekendilerini yere atmaya oyunu soğutmaya başladılar. Belli ki bizden korkmuşlar!

Yediğimiz ilk golde kale sahasında rakip takımın stoperinekafayı vurdurursan gol olur. Bu adamı bize atılan kornerlerde kimin kontrol etmesi gerektiği mutlaka söylenmiştir! Savunmadaki oyuncularımızın adam paylaşımındaki  hatasına kalecimiz  Harun’unun da pozisyonda  konsantre olamaması  eklenince basitçe golü yedik. Kale sahasına gelen toplara Harun neden çıkmaz?

Ya yediğimiz ikinci gole ne demeli!Massaro   orta alandan topsuz  savunmamızdan top aldı peşinde Agu vardı. Adeboyar’averdiği  top sonrası yanındaki Agu  kendisini  boş bıraktı.  Yapılan ortaya rahatlıkla  kafayı uzatarak golünü attı. Agu’nunMassaro’yu  unutup golü attırması  affedilmezdi.

Hakem Bülent Yıldırım’ın sarı kartı bulunan Attamah’ın tehlikeli sarı kartlık hareketini daha ilk yarıda es geçince Bursaspor’un ipini baştan çekmiş olması  nasıl izah edilir bilemem? Sene başından bu yana ligde kırmızı kart  görmeyen takım  Başakşehir’in olmasının tesadüf olmadığı aşikar…

MoussaSow’un Süper Lig‘deki son 16 isabetli şutunun 13’ü gol olmuştu ama bu maçta şut atma şansı bulamadı…

Ben, kadro kalitesini ve alternatifini arttıran bu Bursaspor’un ilk altı için başarılı olacağına inananlardanım. Batalla’lı ve Batalla’sız oyun anlayışımız geliştikçe bu kadronun, çoğunluğun aksine  sıkıntı yaşamayacağına inanıyorum.

Olsun kötü başladık. Telafisi bu hafta Alanya’da alınır.  Yeter ki kaos derinleşmesin!..